Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Prawo, Jakość i Bezpieczeństwo

Potwierdź swój udział

  • Podstawowe akty w prawie żywnościowym

    Podstawowe akty w prawie żywnościowym

    Data: 05.10.2021 11:00

    Sponsor: FoodFakty Akademia Managera

    Na system prawa żywnościowego składają się setki aktów prawnych, publikowanych zarówno na szczeblu krajowym jak i unijnym. Rocznie uchwala się ich około tysiąca, jednakże niektóre z nich mają szczególnie istotne znaczenie z dla produkcji żywności oraz wyznaczają ogólne, generalne standardy, do których przestrzegania zobowiązani są wszyscy producenci żywności i pasz, niezależnie od rodzaju wytwarzanych produktów. Regulacje te obejmują wszystkie etapy produkcji, przetwarzania i dystrybucji żywności oraz paszy produkowanej dla zwierząt hodowlanych lub używanej do żywienia zwierząt hodowlanych. W ramach szkolenia omówione zostaną najważniejsze akty prawa żywnościowego w zakresie m.in. znakowania, ogólnych zasad prawa żywnościowego, bezpieczeństwa żywności, higieny oraz dodatków do żywności, przede wszystkim z uwzględnieniem ich zakresu podmiotowego oraz przedmiotowego.

    Czytaj więcej
  • Certyfikacja Global G.A.P. Chain of Custody (COC) - bezpłatny webinar

    Certyfikacja Global G.A.P. Chain of Custody (COC) - bezpłatny webinar

    Data: 14.10.2021 10:00

    Sponsor: SGS Polska Sp. z o.o.

    SGS Polska serdecznie zaprasza na bezpłatne spotkanie on-line, którego tematem będzie certyfikacja standardu GLOBALG.A.P. Chain of Custody (CoC).

    Czytaj więcej
  • Zasady prawa żywnościowego w praktyce

    Zasady prawa żywnościowego w praktyce

    Data: 14.10.2021 11:00

    Sponsor: FoodFakty Akademia Managera

    Prawo żywnościowe opiera się na szeregu zasad, do których przestrzegania zobowiązani są wszyscy uczestnicy łańcucha żywnościowego: od producentów rolnych, przez dostawców aż po producentów żywności. Zasady te dotyczą różnorakich aspektów produkcji takich jak m.in. obowiązek zagwarantowania bezpieczeństwa produktów żywnościowych, prawidłowe etykietowanie, niewprowadzanie konsumentów w błąd, oznaczanie alergenów, zasada ryzyka oraz system HACCP. Celem szkolenia jest omówienie najważniejszych zasad prawa żywnościowego z punktu widzenia produkcji żywności, wraz ze wskazaniem ich podstaw prawnych, warunków stosowania oraz określeniem kto i w jaki sposób powinien ich przestrzegać

    Czytaj więcej
  • Wymiana Doświadczeń Managerów Jakości Branży Spożywczej

    Wymiana Doświadczeń Managerów Jakości Branży Spożywczej

    Data: 26.10.2021 08:30

    Sponsor: TÜV NORD

    Jest nam niezmiernie miło poinformawać, że po raz kolejny FoodFakty zostały partnerem medialnym oraz jednym z prelegentów podczas Wymiany Doświadczeń Managerów Branży Spożywczej organizowanej przez TÜV NORD Polska. Tym razem spotkanie odbędzie się w dniach 26-27.10.2021 w Bydgoszczy w City Hotel. Serdecznie zaprszamy do zapoznania się z programem oraz do zapisów!

     

    Czytaj więcej
  • Drugie eForum Prawa Żywnościowego - Zmiany i perspektywy

    Drugie eForum Prawa Żywnościowego - Zmiany i perspektywy

    Data: 28.10.2021 12:00

    Sponsor: - Strefa Managera -

    Jesienna edycja spotkania ekspertów prawa żywnościowego w ramach FoodFakty Summit 2021 oraz obchodów Międzynarodowego Dnia Żywności FAO

    Czytaj więcej

Dostępne Nonstop

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn