Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Higiena jest siłą napędową udanego procesu produkcyjnego. Restrykcyjne zasady i przepisy dotyczące produkcji żywności tyczą się również wymogów zapewnienia wysokich standardów higienicznych. Odpowiednie organy kontrolujące nieustannie sprawdzają jakość produkowanej żywności jak i stan higieny. Konsumenci żądają, aby żywność, którą spożywają była w 100% bezpieczna.
Dlatego bezpieczeństwo żywności jest priorytetem dla każdego producenta.
Wraz ze wzrostem standardów jakościowych związanych z produkcją żywności zakłady sektora spożywczego kładą coraz większy nacisk na wysoką jakość produktów i usług. Jakość naszych produktów jest najlepszą gwarancją perfekcyjnego programu mycia i dezynfekcji. Jednakże, aby sprostać restrykcyjnym wymaganiom oprócz wysokiej jakości produktów potrzebny jest odpowiedni program wsparcia serwisu technicznego i technologicznego. Dlatego stworzyliśmy PROGRAM STEP.
STEP jest skrótem słów Support, Traning & Tools, Equipment, Product.
Program w dosłownym tłumaczeniu obejmuje Wsparcie, Szkolenie i Narzędzia, Sprzęt oraz Dobór Produktu – jest to Twoja droga do lepszej higieny
STEP KROK PIERWSZY - WSPARCIE
Laboratorium CIRLAM dokonuje specjalistycznych analiz chemicznych i mikrobiologicznych potrzebnych do tworzenia naszych innowacyjnych produktów. Sztab doświadczonych fachowców - inżynierów, chemików oraz mikrobiologów w laboratorium, przeprowadza testy i doświadczenia, aby stale unowocześniać naszą ofertę produktową według najnowszych metod badawczych zgodnych ze światowymi rygorystycznymi standardami jakości. Zanim nowy produkt zostanie wprowadzony na rynek musi przejść przez wiele procedur administracyjnych, dlatego nasi klienci mogą być pewni, że produkty które od nas kupują gwarantują określone im zadania. Struktura laboratorium CIRLAM opiera się na 4 filarach: dziale R&D, dziale Rejestracji i działach Chemii i Mikrobiologii. Dział R&D przy współpracy z działem rejestracji produktów oferuje analizy mikrobiologiczne i chemiczne zgodne z obowiązującymi normami. Otrzymane raporty z badań niezbędne do rejestracji zgodnie z rozporządzeniem REACH. W związku ze złożonością procedur rejestracyjnych ważne jest, aby znaleźć rozwiązania na rodzące się problemy. Poza europejskimi wytycznymi każdy kraj posiada narodowe procedury, które muszą zostać spełnione. Te i nowe, bardziej rygorystyczne przepisy sprawiają, że rejestracja staje się coraz bardziej skomplikowaną dziedziną. Dlatego CID LINES posiada wykwalifikowany zespół do spraw rejestracji w celu zapewnienia sprawnego wprowadzenia do obrotu naszych produktów.
STEP KROK DRUGI - SZKOLENIE & NARZĘDZIA
Poprawne funkcjonowanie produktów oraz programu higieny wymaga odpowiedniej metodyki pracy. Wdrożenie planu mycia połączone ze wsparciem kierowników oraz pracowników odpowiedzialnych za mycie i dezynfekcję poprzez program szkoleń jest częścią działań CID LINES.
CID LINES zapewnia:
STEP KROK TRZECI - SPRZĘT
Nasza szeroka gama sprzętu technicznego z pewnością pomoże dobrać odpowiednie rozwiązanie do precyzyjnego dozowania, a tym samym prawidłowego stosowania naszych produktów. Prawidłowy proces mycia i dezynfekcji w wielu przypadkach jest uzależniony od sprzętu technicznego.
CID LINES doradza przy wyborze oraz zakupie. W celu zapewnienia fachowego doradztwa został utworzony serwis techniczny.
W naszym katalogu ze sprzętem znajdziesz naszą ofertę, która obejmuje między innymi:
Serwis techniczny zajmuje się instalacją oraz przeglądami technicznymi sprzętu. Zapewni każdej instalacji skuteczne działanie na optymalnym poziomie przez długi czas. CID LINES może dostarczyć następujący serwis techniczny:
STEP KROK CZWARTY - PRODUKT
CID LINES jest producentem i dostawcą kompleksowych produktów myjących, dezynfekujących dla przemysłu spożywczego.
Słowa kluczowe: higiena, środki czystości, bezpieczeństwo i jakość żywności, bezpieczeństwo żywności, program higieny, szkolenia, serwis techniczny
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: