Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

BACILLUS CEREUS, CLOSTRIDIUM PERFRINGENS, STAPHYLOCOCCUS AUREUS - CHARAKTERYSTYKA I ZAGROŻENIA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

BACILLUS CEREUS, CLOSTRIDIUM PERFRINGENS, STAPHYLOCOCCUS AUREUS - CHARAKTERYSTYKA I ZAGROŻENIA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

Świat mikrobiologii oraz drobnoustrojów jest niezwykle skomplikowany, złożony i bogaty. Każdego dnia mamy do czynienia z setkami bakterii, które mają zarówno pozytywny jak i negatywny wpływ na nasze życie.

Ogromne zagrożenie dla życia i zdrowia ludzi stanowią bakterie: Bacillus cereus, Clostridium perfringens oraz Staphylococcus aureus. Bakterie te są szkodliwe dla ludzi poprzez wytwarzanie toksyn, powodujących zatrucia pokarmowe.

W przygotowanym materiale znajdą Państwo szczegółowe informacje na temat tych niebezpiecznych drobnoustrojów: cechy morfologiczne, naturalne miejsca bytowania oraz produkty, w których najczęściej występują.

Dodatkowo opracowanie zawiera wiadomości na temat:

• Zatruć pokarmowych występujących u ludzi

• MID - Minimal Infectious Dose (Minimalna Dawka Infekcyjna)

• Sposobów na zapobieganie rozwojowi tych drobnoustrojów w zakładach produkcyjnych oraz w naszych gospodarstwach domowych

Materiał udostępniony przez: Intertek Poland Sp. z o.o.

Materiał opublikowany dnia: 18.01.2024

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.