Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Lody - historia, rodzaje, jakość mikrobiologiczna i fizykochemiczna

Lody - historia, rodzaje, jakość mikrobiologiczna i fizykochemiczna

Gdy temperatura za oknem jest coraz wyższa i świeci słońce wiele osób decyduje się na spędzanie wolnego czasu poza domem. Wybieramy się wtedy na długie spacery lub decydujemy się odwiedzić ciekawe miejsca gdzieś niedaleko. Bardzo często, aby umilić sobie ten czas decydujemy się na lody. Starsi wybiorą tradycyjne lody czekoladowe lub śmietankowe, natomiast młodsi skuszą się na lody o smaku gumy balonowej.

Niezależnie od tego, co wybierzemy dobrze, żebyśmy wiedzieli:

Skąd pochodzą?

Kiedy trafiły do Polski?

Na co zwrócić uwagę przy ich wyborze?

W przygotowanym materiale znajdą Państwo szczegółowe informacje na temat tego wspaniałego deseru oraz sposobu postepowania, aby był on bezpieczny i nie stanowił zagrożenia dla zdrowia ludzi.

Dodatkowo opracowanie zawiera wiadomości na temat:

  • Podziału lodów ze względu na sposób produkcji
  • Klasyfikację lodów ze względu na składniki użyte w czasie produkcji
  • Opis zagrożeń mikrobiologicznych
  • Opis zanieczyszczeń chemicznych
  • Oznaczenie wartości odżywczej w lodach

Materiał udostępniony przez: Intertek Poland Sp. z o.o.

Materiał opublikowany dnia: 22.04.2024

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.