Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Dobra praktyka produkcyjna i higieniczna z uwzględnieniem zasad HACCP. Podstawowe zasady bezpieczeństwa żywności dla pracowników operacyjnych - szkolenie ON-LINE

Data: 15.05.2024 Miejsce: ON-LINE/WARSZAWA
Czas trwania: 5 h

Cel szkolenia

Szkolenie ma na celu przedstawienie zasad bezpieczeństwa żywności; poznanie dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej w zakładach produkcji spożywczej.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest przede wszystkim dla osób związanych bezpośrednio z produkcją w każdej branży przemysłu spożywczego. Dodatkowo szkolenie skierowane jest do osób zarządzających zespołami produkcyjnymi, mistrzów, brygadzistów, kierowników.

Program

1. Wprowadzenie do Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

2. Zasady GMP/GHP

·        podstawowe terminy

·        wymagania zdrowotne, higiena pracowników

·        szkolenia pracowników  -  dlaczego szkolenie wstępne jest niewystarczające,  jak szkolić pracowników aby wyrobić nawyki GMP/GHP

·        nadzorowanie maszyn, urządzeń, sprzętu kontrolno-pomiarowego - dlaczego jest to bardzo ważne i jakie zagrożenie występują w przypadku braku nadzoru.

·        proces mycia i dezynfekcji - zarządzanie środkami chemicznymi

·        nadzór nad dokumentacją , zapisy  - czy  prowadzenie dokumentów i zapisów jest konieczne ?

·        jak tworzyć standardy GMP/GHP

·        nakazy i zakazy GMP/GHP, czy dopuszczalne jest odstępstwo i  jakie może mieć to skutki

·        nadzór nad obszarem w zakresie GMP/GHP

·        zagrożenia występują na stanowisku pracy ( szkło, plastik, drewno, krew) - zasady postępowania, procedury

·        zarządzanie  opadami

·        alergeny - zarządzanie alergenami , zagrożenia

3. HACCP

·        HACCP  -  jakość a bezpieczeństwo produktu

·        12 etapów wdrażania HACCP - 7 zasad wg Codex Alinentarius

·        schemat technologiczny - dlaczego jest ważny i co musi się w nim znaleźć

·        analiza zagrożeń - jak szacować ryzyko

·        OPRP a CCP - różnice, monitorowanie, limity krytyczne

·        działania korekcyjne, korygujące i zapobiegawcze

·        zalety i wady HACCP

4. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia

Warunki uczestnictwa

Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.

Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12188&place_id=0 

W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.