Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM Postęp w analityce żywności. Dzień 2. - Mikrobiologia

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo,

Zagrożenia mikrobiologiczne były i nadal pozostają największym wyzwaniem branży spożywczej, rozszerzają się wyłącznie powody kolejnych kryzysów. Standardowe kiedyś podejście, że dany mikroorganizm niesie ryzyko wyłącznie w określonych matrycach już dawno zostało zweryfikowane przez rzeczywistość. Ostatnie lata to ogromny postęp w technikach molekularnych i instrumentalnych, sekwencjonowania i wielu innych kierunkach badań. Wiedza jednak pozostaje największą wartością w walce z potencjalnymi ryzykami występowania i detekcji zagrożeń mikrobiologicznych. 

Zapraszamy do rejestracji na kolejne  eFORUM dostarczającego ogromną porcję eksperckiej wiedzy oraz będącego przeglądem najnowszych rozwiązań z zakresu analizy żywności.

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności, uczestniczących w procesie produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości. 

Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:

  • zarządzania obszarem bezpieczeństwa żywności
  • produkcji i technologii
  • zarządzania jakością
  • R&D
  • marketingu i komunikacji
  • zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów

PARTNERZY i ZAPROSZENI EKSPERCI 



 

Program

PROGRAM 

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

Status najnowszych osiągnięć analityki w świetle prac Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO ds. Metod Analiz i Próbkobrania

Joanna Maryniak-Szpilarska, GIJHARS

11:10

Blok 1

Analizy instrumentalne w mikrobiologii żywności

Metoda LAMP jako technika w wykrywaniu patogenów w żywności i środowisku, doświadczenia i perspektywa laboratorium

Katarzyna StępkowskaINTERTEK

11:25

Postęp w zastosowaniach techniki Real Time PCR w mikrobiologii żywności i kierunki rozwoju

dr Bartosz WojciechowiczPerlan Technologies Polska

11:40

Wykorzystanie technologii "food-omics" w profilowaniu metagenomu żywności

dr hab. Edyta Juszczuk-Kubiak, prof. IBPRS, Pracownia Biotechnologii i Inżynierii Molekularnej, IBPRS-PIB

11:55

Blok 2

Kierunki rozwoju i optymalizacji laboratorium

Automatyzacja kontroli jakości podstawą optymalizacji kosztów produkcji. Laboratorium mikrobiologiczne źródłem oszczędności finansowych i logistycznych na przykładzie wybranych rozwiązań

Michał KowalczukbioMérieux

12:10

Optymalizacja pracy laboratorium mikrobiologicznego

Paweł SyhłowyjNOACK Polen

12:25

Blok 3

Nie tylko badania

 

Dlaczego nie są ustalone międzynarodowe wytyczne dotyczące kryteriów mikrobiologicznych dla wielu środków spożywczych?

dr inż. Anna Bugajewska, Merieux Nutrisciences / Silliker

12:37

Mikrobiolog czy detektyw?

dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. PŁ - Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Politechniki Łódzkiej

12:52

Kierunki rozwoju normalizacji w zakresie analizy żywności

Izabela Ancuta, Polski Komitet Normalizacyjny

13:07

Sesja Q&A 

 13:22


POBIERZ BROSZURĘ Z PROGRAMEM 


ZAREJESTRUJ SIĘ TAKŻE NA KOLEJNE DNI

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.