Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM Postęp w analityce żywności. Dzień 3. - Fizykochemia i Automatyzacja Laboratoriów

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo,

Parametry fizykochemiczne to z jednej strony kluczowe parametry kontroli procesów technologicznych i gwarancja ich prawidłowej ekonomiki, a z drugiej ciągły wyścig z rosnącymi wymogami prawa pod kątem niedozwolonych pozostałości. Na te w pełni regulowane i pożądane procesy kontroli nakładają się te wymuszone ciągłym wzrostem ryzyka zafałszowań, które z jednej strony uderzają w interesy ekonomiczne konsumentów i firm, a z drugiej strony nieodłącznie niosą ryzyko bezpieczeństwa. Ten dzień naszego wydarzenia okazał się najbardziej wypełniony doniesieniami, także już prosimy o zarezerwowanie dodatkowych kilkudziesięciu minut na to wyjątkowe spotkanie. 

Zapraszamy do rejestracji na eFORUM dostarczającego ogromną porcję eksperckiej wiedzy oraz będącego przeglądem najnowszych rozwiązań z zakresu analizy żywności.

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności, uczestniczących w procesie produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości. 

Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:

  • zarządzania obszarem bezpieczeństwa żywności
  • produkcji i technologii
  • zarządzania jakością
  • R&D
  • marketingu i komunikacji
  • zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów

PARTNERZY i ZAPROSZENI EKSPERCI 


 

 

Program

PROGRAM 

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

Blok 1

Postęp w metodach instrumentalnych

Nowoczesne techniki oznaczeń pierwiastków i metali ciężkich w żywności, uniwersalność matrycowa i limity prawne detekcji

Monika Stochaj-YamaniPerlan Technologies Polska

11:05

Pozostałości substancji szkodliwych w żywności, krytyczne parametry kontroli. Spektro-chromatoraficzne techniki oznaczeń

dr Łukasz NowickiPerlan Technologies Polska

11:20

Zanieczyszczenia żywności - nowe możliwości i oznaczanie krytycznych parametrów z użyciem techniki SFC/LC/MS/MS 

Rafał Zera, SHIM-POL A.M. Borzymowski

 11:35

Blok 2

Automatyzacja i szybkie metody badań

Oznaczanie mikotoksyn – wyzwania stawiane firmom na każdym etapie produkcji

Paweł SyhłowyjNOACK Polen

11:50

Innowacje w wykrywaniu antybiotyków w żywności

Grzegorz Niezbecki, Prognosis Biotech

12:05

Automatyzacja procesu analizy białka jako kluczowego skladnika produków spożywczych

Remigiusz Czapski, LECO

12:20

Jak technika NIR usprawnia pracę w laboratorium i przy linii produkcyjnej? NIR a techniki referencyjne w branży spożywczej

Katarzyna Kępka, BÜCHI Labortechnik AG

12:35

Blok 3

Zafałszownaia i potwierdzanie autentycznosci żywności

Aktualne trendy w badaniach zafałszowań żywności

Magdalena Świderska, IJHARS

 12:47

Zastosowanie technik LC-MS w uwierzytelnianiu produktów mięsnych

dr Anna Stachniuk, prof. uczelni, Zakład Bioanalityki - Uniwersytet Medyczny w Lublinie

 13:02

Sesja Q&A 

 13:17


POBIERZ BROSZURĘ Z PROGRAMEM 


ZAREJESTRUJ SIĘ TAKŻE NA KOLEJNE DNI

 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.