eFORUM Postęp w analityce żywności. Dzień 3. - Fizykochemia i Automatyzacja Laboratoriów
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Szanowni Państwo,
Parametry fizykochemiczne to z jednej strony kluczowe parametry kontroli procesów technologicznych i gwarancja ich prawidłowej ekonomiki, a z drugiej ciągły wyścig z rosnącymi wymogami prawa pod kątem niedozwolonych pozostałości. Na te w pełni regulowane i pożądane procesy kontroli nakładają się te wymuszone ciągłym wzrostem ryzyka zafałszowań, które z jednej strony uderzają w interesy ekonomiczne konsumentów i firm, a z drugiej strony nieodłącznie niosą ryzyko bezpieczeństwa. Ten dzień naszego wydarzenia okazał się najbardziej wypełniony doniesieniami, także już prosimy o zarezerwowanie dodatkowych kilkudziesięciu minut na to wyjątkowe spotkanie.
Zapraszamy do rejestracji na eFORUM dostarczającego ogromną porcję eksperckiej wiedzy oraz będącego przeglądem najnowszych rozwiązań z zakresu analizy żywności.
Wydarzenie skierowane do
Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności, uczestniczących w procesie produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości.
Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:
- zarządzania obszarem bezpieczeństwa żywności
- produkcji i technologii
- zarządzania jakością
- R&D
- marketingu i komunikacji
- zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów
PARTNERZY i ZAPROSZENI EKSPERCI
Program
PROGRAM WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00 |
|
Blok 1 Postęp w metodach instrumentalnych |
|
Nowoczesne techniki oznaczeń pierwiastków i metali ciężkich w żywności, uniwersalność matrycowa i limity prawne detekcji Monika Stochaj-Yamani, Perlan Technologies Polska |
11:05 |
Pozostałości substancji szkodliwych w żywności, krytyczne parametry kontroli. Spektro-chromatoraficzne techniki oznaczeń dr Łukasz Nowicki, Perlan Technologies Polska |
11:20 |
Zanieczyszczenia żywności - nowe możliwości i oznaczanie krytycznych parametrów z użyciem techniki SFC/LC/MS/MS Rafał Zera, SHIM-POL A.M. Borzymowski |
11:35 |
Blok 2 Automatyzacja i szybkie metody badań |
|
Oznaczanie mikotoksyn – wyzwania stawiane firmom na każdym etapie produkcji Paweł Syhłowyj, NOACK Polen |
11:50 |
Innowacje w wykrywaniu antybiotyków w żywności Grzegorz Niezbecki, Prognosis Biotech |
12:05 |
Automatyzacja procesu analizy białka jako kluczowego skladnika produków spożywczych Remigiusz Czapski, LECO |
12:20 |
Jak technika NIR usprawnia pracę w laboratorium i przy linii produkcyjnej? NIR a techniki referencyjne w branży spożywczej Katarzyna Kępka, BÜCHI Labortechnik AG |
12:35 |
Blok 3 Zafałszownaia i potwierdzanie autentycznosci żywności |
|
Aktualne trendy w badaniach zafałszowań żywności Magdalena Świderska, IJHARS |
12:47 |
Zastosowanie technik LC-MS w uwierzytelnianiu produktów mięsnych dr Anna Stachniuk, prof. uczelni, Zakład Bioanalityki - Uniwersytet Medyczny w Lublinie |
13:02 |
Sesja Q&A |
13:17 |
ZAREJESTRUJ SIĘ TAKŻE NA KOLEJNE DNI
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera