Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

FFSW: Informuj, co jest bezpieczne - Znakowanie żywności – 09.06.22

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Program czwartku skupia się na konsumencie, jego zdrowiu, zwyczajom żywieniowym. Dużą uwagę skierujemy na aspekty komunikacji poprzez etykiety produktów, odniesiemy się do niezwykle gorącego obecnie tematu informacji na froncie opakowania. Czwartek to koncentracja na 4 wyzwaniu FAO WHO.

 

“Food safety is everyone’s business”

Pięć globalnych wyzwań FAO WHO do działań podczas Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2022, na które postaramy się odpowiedzieć:

1. Zapewnij, że żywność jest bezpieczna - rządy muszą zapewnić wszystkim bezpieczną i pożywną żywność

2. Produkuj bezpiecznie - rolnicy i producenci żywności muszą stosować dobre praktyki

3. Zapewnij bezpieczeństwo - podmioty gospodarcze muszą upewnić się, że żywność jest bezpieczna

4. Informuj, co jest bezpieczne - konsumenci muszą dowiedzieć się o bezpiecznej i zdrowej żywności

5. Połącz siły dla bezpieczeństwa żywności - pracujmy razem na rzecz bezpiecznej żywności i dobrego zdrowia!

 

FOODFAKTY SAFETY WEEK TO NASZ WSPÓLNY WKŁAD W REALIZACJĘ TYCH CELÓW SERDECZNIE DIZĘKUJEMY ZA ZAANGAŻOWANIE

 

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.

 

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

PARTNERZY STRATEGICZNI FFSW

 

PARTNERZY 

 

ORGANIZACJE ZAANGAŻOWANE W OBCHODY FFSW

Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

Uniwersytet Gdański

Gdański Uniwersytet Medyczny

Główny Inspektorat Sanitarny

Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny

 

PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĘLI

 

Program

Wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty

11:00

BLOK I - KONSUMENT W CENTRUM UWAGI

Trendy w zwyczajach żywieniowych Polaków

Elżbieta Marczewska - Senior Project Manager Ipsos

11:10

Dobrowolne systemy znakowania produktów – wpływ na wybór konsumentów w Biedronce

dr inż. Justyna Szymani - Dyrektor Działu Rozwoju Jakości i Kontroli Marki Własnej - Jeronimo Martins

11:25

Znakowanie żywności - aktualne prace Komisji Kodeku Żywnościowego FAO/WHO

Magdalena Kowalska - Główny Specjalista, Biuro Współpracy Międzynarodowej GIJHARS, Punkt Kontaktowy KKŻ FAO/WHO dla Polski

11:40

BLOK II - ZDROWE, ZDROWSZE, A MOŻE JUŻ NIEZDROWE

Żywność Barwiąca – bezpieczny i najzdrowszy sposób barwienia żywności

Przemysław Oziemkowski - Manager ds. sprzedaży w Europie Centralnej i Wschodniej - GNT

11:55

Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywności – rozwiązania Chr. Hansen

Monika Milej - Dyrektor Marketingu - Chr. Hansen

Marcin Kuprewicz - Dyrektor Handlowy i Technolog - Chr. Hansen

12:07

Rynek suplementów diety. Co powinna zawierać etykieta prawidłowo oznakowanego suplementu diety?

Monika Grzebalska - Specjalista ds. prawa żywnościowego, koordynator działu weryfikacji etykiet - SGS

12:19

Wartość odżywcza, profilowanie składników odżywczych a potrzeby konsumentów

dr Beata Przygoda - Kierownik Pracowni Wartości Odżywczej Żywności w Zakładzie Żywienia i Wartości Odżywczej Żywności Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego

12:31

Suplementy diety a zdrowie

dr hab. Małgorzata Grembecka - Kierownik Katedry i Zakładu Bromatologii na Wydziale Farmaceutycznym - GUMed

12:46

SESJA Q&A - 13:01

 

 

POZOSTAŁE DNI


Zapewnij, że żywność jest bezpieczna - Kultura bezpieczeństwa żywności - 06.06.22

Produkuj bezpiecznie - Biologiczne i chemiczne zanieczyszczenia – 07.06.22

Zapewnij bezpieczeństwo - Systemy bezpieczeństwa - 08.06.22

Połącz siły dla bezpieczeństwa żywności  - Optymalizacja procesów– 10.06.22


Broszura z programem FoodFakty Safety Week

POBIERZ

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.