Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

FFSW: Zapewnij, że żywność jest bezpieczna - Kultura bezpieczeństwa żywności - 06.06.22

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Program pierwszego dnia FFSW tradycyjnie skupia się na szeroko pojętej Kulturze Bezpieczeństwa Żywności. Chcemy pokazać jej aspekty możliwie z wielu stron, od tej całkowicie praktycznej przedstawionej przez producentów, ale uzupełnić o aspekty naukowe. Podczas poniedziałkowych obrad będziemy się odnosić szeroko do pierwszego z wyzwań globalnych FAO WHO.

 

“Food safety is everyone’s business”

Pięć globalnych wyzwań FAO WHO do działań podczas Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2022, na które postaramy się odpowiedzieć:

1. Zapewnij, że żywność jest bezpieczna - rządy muszą zapewnić wszystkim bezpieczną i pożywną żywność

2. Produkuj bezpiecznie - rolnicy i producenci żywności muszą stosować dobre praktyki

3. Zapewnij bezpieczeństwo - podmioty gospodarcze muszą upewnić się, że żywność jest bezpieczna

4. Informuj, co jest bezpieczne - konsumenci muszą dowiedzieć się o bezpiecznej i zdrowej żywności

5. Połącz siły dla bezpieczeństwa żywności - pracujmy razem na rzecz bezpiecznej żywności i dobrego zdrowia!

FOODFAKTY SAFETY WEEK TO NASZ WSPÓLNY WKŁAD W REALIZACJĘ TYCH CELÓW SERDECZNIE DIZĘKUJEMY ZA ZAANGAŻOWANIE

 

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.

 

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

PARTNERZY STRATEGICZNI FFSW

 

PARTNER DNIA

  

 

ORGANIZACJE ZAANGAŻOWANE W OBCHODY FFSW

Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

Uniwersytet Gdański

Gdański Uniwersytet Medyczny

Główny Inspektorat Sanitarny

Polskie Centrum Akredytacji

Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny

 

PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĘLI

 

Program

Powitanie - wprowadzenie - plan tygodnia

Janusz Olejnik - FoodFakty,  Food Safety Culture Initiative PL - założyciel – CEO

11:00

BLOK I - WYZWANIA

Cele 2025 prawne/opakowania

Magda Biernat - Prokurent Rekopolu, Mł. specjalista ds. projektów - REKOPOL

11:10

Wspólna praca na rzecz bezpieczniejszej żywności i lepszego zdrowia - wykład w języku angielskim 

Mary Kenny - Food Safety & Consumer Protection Officer, FAO Regional Office Europe & Central Asia

11:30

BLOK II - KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

Bezpieczeństwo żywności w zakładzie produkcyjnym

Bogusław Wiera - Argenta Kierownik Produktu

11:40

Znaczenie monitoringu środowiska produkcyjnego w aspekcie Kultury Bezpieczeństwa Żywności

dr Sebastian Antoń - 3M Key Account Lead 

11:52

Rola managera w budowie organizacji opartej na kulturze bezpieczeństwa żywności

Jolanta Goll - Dyrektor ds. Bezpieczeństwa Żywności i Jakości w ARYZTA Polska

12:07

Systemowe podejście do zarzadzania jakością i bezpieczeństwem, perspektywa managerska

Anna Gronostajska -  Dyrektor ds. Zapewnienia Jakości, Ochrony Środowiska i Bezpieczeństwa Pracy Polska i Kraje Bałtyckie, Coca-Cola HBC Polska

12:19

Kultura sprawiedliwego traktowania (just culture) i raportowanie zdarzeń niebezpiecznych dla konsumenta

Prof. dr hab. Małgorzata Wiśniewska - Uniwersytet Gdański Wydział Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego

12:31

BLOK III - ROZWIĄZANIA SYSTEMOWE - PRODUKTY NIEBEZPIECZNE

System RASFF - Procedury notyfikacji i działań urzędowych związanych z produktami niebezpiecznymi

Maciej Kałuża -  Naczelnik Wydziału - Główny Inspektorat Sanitarny

12:46

SESJA Q&A - około godziny 13:06

 

POZOSTAŁE DNI


Produkuj bezpiecznie - Biologiczne i chemiczne zanieczyszczenia – 07.06.22

Zapewnij bezpieczeństwo - Systemy bezpieczeństwa - 08.06.22

Informuj, co jest bezpieczne - Znakowanie żywności – 09.06.22

Połącz siły dla bezpieczeństwa żywności  - Optymalizacja procesów– 10.06.22


Broszura z programem FoodFakty Safety Week

POBIERZ

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.