Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

FFSW: Połącz siły dla bezpieczeństwa żywności - Optymalizacja procesów - 10.06.22

Dostępne non-stop

Cel webinarium

Na piątek wybraliśmy 3 zawsze aktualne i ważne obszary, które nie mogą być poprawnie zrealizowane bez połączenia sił wielu organizacji. Będzie to tematyka czystości mikrobiologicznej środowiska produkcyjnego, rozwój porzez jakość i inteligentną ekspansję, po nowe szanse na recykling i źródła żywności. W piątek postaramy się odnieśc do 5 wyzwania globalnego. 

 

“Food safety is everyone’s business”

Pięć globalnych wyzwań FAO WHO do działań podczas Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2022, na które postaramy się odpowiedzieć:

1. Zapewnij, że żywność jest bezpieczna - rządy muszą zapewnić wszystkim bezpieczną i pożywną żywność

2. Produkuj bezpiecznie - rolnicy i producenci żywności muszą stosować dobre praktyki

3. Zapewnij bezpieczeństwo - podmioty gospodarcze muszą upewnić się, że żywność jest bezpieczna

4. Informuj, co jest bezpieczne - konsumenci muszą dowiedzieć się o bezpiecznej i zdrowej żywności

5. Połącz siły dla bezpieczeństwa żywności - pracujmy razem na rzecz bezpiecznej żywności i dobrego zdrowia!

 

FOODFAKTY SAFETY WEEK TO NASZ WSPÓLNY WKŁAD W REALIZACJĘ TYCH CELÓW SERDECZNIE DIZĘKUJEMY ZA ZAANGAŻOWANIE

 

Webinarium skierowane do

Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.

 

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

PARTNERZY STRATEGICZNI FFSW

 

PARTNERZY 

 

ORGANIZACJE ZAANGAŻOWANE W OBCHODY FFSW

Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

Uniwersytet Gdański

Gdański Uniwersytet Medyczny

Główny Inspektorat Sanitarny

Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny

 

PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĘLI

 

Program

Wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty

11:00

BLOK I - WIEDZA, TECHNOLOGIA I TECHNIKA W SŁUŻBIE UTRZYMANIA CZYSTOŚCI MIKROBIOLOGICZNEJ

Metody optymalizacji procesów monitoringu mikrobiologicznego i zwiększanie jego efektywności na przykładzie branży napojowej

Jacek Malinowski  - Quality & Food Safety Manager PL&BAL w Coca-Cola Hellenic Bottling Company 

11:10

Posadzka czysta mikrobiologicznie w zakładzie przetwórstwa spożywczego

Piotr Jakóbczak - Dyrektor sprzedaży Flowcrete & Vandex, Tremco CPG Poland

11:25

Obszary optymalizacji kosztów i skutecznosci procesów mycia i dezynfekcji - gdzie tkwią rezerwy

Marcin Kędzierski - Senior Account Manager - CID LINES

11:37

Wpływ badania bakterii wskaźnikowych i detekcji ATP na skuteczność czyszczenia i dezynfekcji środowiska produkcyjnego

dr Izabela Michalczyk - Market Development Lead - 3M

11:52

BLOK II - ROZWÓJ POPRZEZ JAKOŚĆ I EKSPANSJĘ

Jakościowa współpraca sieci handlowych z dostawcami - wymagania, rozwiązania. Filary współpracy. Wymagania wobec dostawców – dywersyfikacja wymagań względem dostawców MW i brand

Marta Urbaniak - Head of Quality & Environmental Management/Pełnomocnik ds. ISO - Żabka

12:07

W poszukiwaniu nowych rynków, czyli jak Santander Trade wspiera rozwój firmy

Robert Fedorowicz - Trade Finance Expert - Santander

12:19

BLOK III - WYZWANIA ZRÓWNOWAŻONGO ROZWOJU

Możliwości recyklingu wprzemyśle spożywczym

Marta Krawczyk - Pełnomocnik zarządu ds. ZSZ, st. specjalista ds. projektów - REKOPOL

12:31

Nowe źródła żywności i systemy produkcji

Anna Janasik - Główny Specjalista, Biuro Współpracy Międzynarodowej GIJHARS, Punkt Kontaktowy KKŻ FAO/WHO dla Polski

12:46

SESJA Q&A - 13:01

 

POZOSTAŁE DNI


Zapewnij, że żywność jest bezpieczna - Kultura bezpieczeństwa żywności - 06.06.22

Produkuj bezpiecznie - Biologiczne i chemiczne zanieczyszczenia – 07.06.22

Zapewnij bezpieczeństwo - Systemy bezpieczeństwa - 08.06.22

Informuj, co jest bezpieczne - Znakowanie żywności – 09.06.22


Broszura z programem FoodFakty Safety Week

POBIERZ

 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn