FFSW: Połącz siły dla bezpieczeństwa żywności - Optymalizacja procesów - 10.06.22
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Na piątek wybraliśmy 3 zawsze aktualne i ważne obszary, które nie mogą być poprawnie zrealizowane bez połączenia sił wielu organizacji. Będzie to tematyka czystości mikrobiologicznej środowiska produkcyjnego, rozwój porzez jakość i inteligentną ekspansję, po nowe szanse na recykling i źródła żywności. W piątek postaramy się odnieśc do 5 wyzwania globalnego.
“Food safety is everyone’s business”
Pięć globalnych wyzwań FAO WHO do działań podczas Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2022, na które postaramy się odpowiedzieć:
1. Zapewnij, że żywność jest bezpieczna - rządy muszą zapewnić wszystkim bezpieczną i pożywną żywność
2. Produkuj bezpiecznie - rolnicy i producenci żywności muszą stosować dobre praktyki
3. Zapewnij bezpieczeństwo - podmioty gospodarcze muszą upewnić się, że żywność jest bezpieczna
4. Informuj, co jest bezpieczne - konsumenci muszą dowiedzieć się o bezpiecznej i zdrowej żywności
5. Połącz siły dla bezpieczeństwa żywności - pracujmy razem na rzecz bezpiecznej żywności i dobrego zdrowia!
FOODFAKTY SAFETY WEEK TO NASZ WSPÓLNY WKŁAD W REALIZACJĘ TYCH CELÓW SERDECZNIE DIZĘKUJEMY ZA ZAANGAŻOWANIE
Wydarzenie skierowane do
Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarządzania jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
PARTNERZY STRATEGICZNI FFSW
PARTNERZY
ORGANIZACJE ZAANGAŻOWANE W OBCHODY FFSW
Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy
Uniwersytet Gdański
Gdański Uniwersytet Medyczny
Główny Inspektorat Sanitarny
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
PATRONAT NAD WYDARZENIEM OBJĘLI
Program
Wstęp Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
BLOK I - WIEDZA, TECHNOLOGIA I TECHNIKA W SŁUŻBIE UTRZYMANIA CZYSTOŚCI MIKROBIOLOGICZNEJ |
|
Metody optymalizacji procesów monitoringu mikrobiologicznego i zwiększanie jego efektywności na przykładzie branży napojowej Jacek Malinowski - Quality & Food Safety Manager PL&BAL w Coca-Cola Hellenic Bottling Company |
11:10 |
Posadzka czysta mikrobiologicznie w zakładzie przetwórstwa spożywczego Piotr Jakóbczak - Dyrektor sprzedaży Flowcrete & Vandex, Tremco CPG Poland |
11:25 |
Obszary optymalizacji kosztów i skutecznosci procesów mycia i dezynfekcji - gdzie tkwią rezerwy Marcin Kędzierski - Senior Account Manager - CID LINES |
11:37 |
Wpływ badania bakterii wskaźnikowych i detekcji ATP na skuteczność czyszczenia i dezynfekcji środowiska produkcyjnego dr Izabela Michalczyk - Market Development Lead - 3M |
11:52 |
BLOK II - ROZWÓJ POPRZEZ JAKOŚĆ I EKSPANSJĘ |
|
Jakościowa współpraca sieci handlowych z dostawcami - wymagania, rozwiązania. Filary współpracy. Wymagania wobec dostawców – dywersyfikacja wymagań względem dostawców MW i brand Marta Urbaniak - Head of Quality & Environmental Management/Pełnomocnik ds. ISO - Żabka |
12:07 |
W poszukiwaniu nowych rynków, czyli jak Santander Trade wspiera rozwój firmy Robert Fedorowicz - Trade Finance Expert - Santander |
12:19 |
BLOK III - WYZWANIA ZRÓWNOWAŻONGO ROZWOJU |
|
Możliwości recyklingu wprzemyśle spożywczym Marta Krawczyk - Pełnomocnik zarządu ds. ZSZ, st. specjalista ds. projektów - REKOPOL |
12:31 |
Nowe źródła żywności i systemy produkcji Anna Janasik - Główny Specjalista, Biuro Współpracy Międzynarodowej GIJHARS, Punkt Kontaktowy KKŻ FAO/WHO dla Polski |
12:46 |
SESJA Q&A - 13:01 |
POZOSTAŁE DNI
Zapewnij, że żywność jest bezpieczna - Kultura bezpieczeństwa żywności - 06.06.22
Produkuj bezpiecznie - Biologiczne i chemiczne zanieczyszczenia – 07.06.22
Zapewnij bezpieczeństwo - Systemy bezpieczeństwa - 08.06.22
Informuj, co jest bezpieczne - Znakowanie żywności – 09.06.22
Broszura z programem FoodFakty Safety Week
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera