Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Rozwiązanie GENE-UP® (Real Time PCR) do wykrywania patogenów w czasie rzeczywistym pomaga przyspieszyć analizę żywności i uwolnienie produktu. Razem z systemem GENE-UP® otrzymują Państwo nie tylko intuicyjne rozwiązanie PCR w czasie rzeczywistym do wykrywania patogenów, ale przede wszystkim 50 lat doświadczeń w dziedzinie mikrobiologii i zespół ekspertów, którzy pomogą Państwu spełnić najwyższe standardy bezpieczeństwa mikrobiologicznego.
Uproszczona procedura badawcza sprawia, że system jest bardzo łatwy w użyciu co poprawia ogólną wydajność laboratorium mikrobiologicznego. Dzięki systemowi GENE-UP® czas niezbędny na szkolenie może zostać ograniczony do minimum, a zastosowanie unikalnych procedur zmniejsza ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego.
Wykorzystanie w systemie technologii FRET (ang. fluorescent resonnance energy transfer) oraz automatyczne badanie temperatury topnienia pozwala na uzyskanie niespotykanej wcześniej czułości i specyficzności. Czas inkubacji trwa od 8 do maksymalnie 24 godzin, a sama analiza w aparacie GENE-UP wykonywana jest w czasie poniżej jednej godziny. Ostateczny wynik oparty na trzech parametrach (specyficzna reakcja z sondami FRET, temperatura topnienia, krzywa reakcyjna) podawany jest w przejrzystej formie jako wynik dodatni lub ujemny.
NIEZYWKLE SZYBKI
• Inkubacja próbki już od 8 godzin (dla wybranych matryc)
• Analiza w aparacie poniżej 1 godziny
• Odczynniki gotowe do użycia i naniesione do probówek reakcyjnych
• Proces lizy mechanicznej w zaledwie 5 minut (bez grzania, bez dodatkowych odczynników)
PROSTY I INTUICYJNY
• Jedna procedura badawcza dla wszystkich parametrów
• Proste i intuicyjne oprogramowanie
• Automatyczna interpretacja wyników
NIEZAWODNY
• Analiza reakcji PCR w czasie rzeczywistym z wykorzystaniem sond FRED oraz automatyczna analiza punktu topnienia
• Zestawy zwalidowane przez AFNOR oraz AOAC
• Zdalna diagnostyka i konsultacje z wykorzystaniem systemu VILINK®
ELASTYCZNY
• Możliwość pracy z oprogramowaniem w systemie zamkniętym lub otwartym
• Odczynniki przechowywane w temperaturze pokojowej
• Możliwość równoczesnego oznaczania różnych parametrów
○ Salmonella – wykrywanie w 24 godziny
○ Listeria monocytogenes – wykrywanie w 24 godziny
○ Listeria spp - wykrywanie w 24 godziny
○ E. coli O157 - wykrywanie w 24 godziny
○ Cronobacter - wykrywanie w 24 godziny
○ Wykrywanie bakterii należących do grupy EHEC
○ Wykrywanie wirusów (m.in. Norowirusa GI/GII i wirusa zapalenia wątroby typu A) w żywności
Słowa kluczowe: Salmonella, Listera, REAL TIME PCR, patogeny, biologia molekularna
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: