TEMPO® - system do automatycznego oznaczania liczby drobnoustrojów
System TEMPO® to zautomatyzowana platforma do analizy liczby mikroorganizmów wskaźnikowych w żywności. Parametry higieniczne, oprócz bezpieczeństwa żywności, przyczyniają się także do określenia jej jakości. W typowych laboratoriach analiza mikroorganizmów wskaźnikowych stanowi największą ilość spośród wykonywanych badań, pomagając kontrolować proces i środowisko produkcji, a także produkt końcowy. TEMPO® umożliwia nam określenie kluczowych parametrów, dzięki czemu można potwierdzić zgodność produktu końcowego z założonymi wymaganiami, a procesy zoptymalizować w ten sposób, aby zachować zgodność z wytycznymi HACCP.
SZYBKOŚĆ
- Przygotowanie jednego testu na aparacie TEMPO® zajmuje 12 sekund
- Automatyczne liczenie drobnoustrojów metodą NPL w ciągu 24-48 godzin
ELASTYCZNOŚĆ
- Uproszczenie rutynowych analiz i eliminowanie pewnych etapów pracy – wykonywania rozcieńczeń, posiewów na płytki, liczenia kolonii
- Możliwość wykonania większej liczby analiz bez konieczności zwiększania zatrudnienia
- Odczynniki o długich terminach ważności i przechowywane w temperaturze pokojowej
STANDARYZACJA
- Automatyczny odczyt i interpretacja wyników
- 10 różnych rodzajów testów, ale tylko jeden protokół
- Odczynniki gotowe do użycia, zapewniające najwyższą jakość wykonywanych analiz
JAKOŚĆ
- Znaczne ograniczenie dokumentacji związanej z pracą w laboratorium
- Testy zwalidowane przez międzynarodowe jednostki, takie jak AFNOR czy AOAC
Z wykorzystaniem aparatu TEMPO® możemy przeprowadzić takie badania, jak:
- Oznaczanie ogólnej liczby mezofilnej flory tlenowej w czasie 24-48 godzin
- Oznaczanie liczby pałeczek grupy coli w czasie 24 godzin
- Oznaczanie liczby pałeczek Escherichia coli w czasie 24 godzin
- Oznaczanie liczby pałeczek z rodziny Enterobacteriaceae w czasie 24 godzin
- Oznaczanie liczby mikroorganizmów z grupy Bacillus cereus w czasie 24 godzin
- Oznaczanie liczby koagulazo-dodatnich staphylokoków (Staphylococcus aureus) w czasie 24 godzin
- Oznaczanie liczby bakterii kwasu mlekowego w czasie 40-48 godzin
- Oznaczanie liczby Campylobacter w czasie 40-48 godzin
- Oznaczanie liczby drożdży i pleśni w czasie 72-76 godzin
Słowa kluczowe: ogólna liczba drobnoustrojów, NPL, wskaźniki jakości, jakość
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: