Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

TEMPO® - system do automatycznego oznaczania liczby drobnoustrojów

System TEMPO® to zautomatyzowana platforma do analizy liczby mikroorganizmów wskaźnikowych w żywności. Parametry higieniczne, oprócz bezpieczeństwa żywności, przyczyniają się także do określenia jej jakości. W typowych laboratoriach analiza mikroorganizmów wskaźnikowych stanowi największą ilość spośród wykonywanych badań, pomagając kontrolować proces i środowisko produkcji, a także produkt końcowy. TEMPO® umożliwia nam określenie kluczowych parametrów, dzięki czemu można potwierdzić zgodność produktu końcowego z założonymi wymaganiami, a procesy zoptymalizować w ten sposób, aby zachować zgodność z wytycznymi HACCP.

SZYBKOŚĆ

  • Przygotowanie jednego testu na aparacie TEMPO® zajmuje 12 sekund
  • Automatyczne liczenie drobnoustrojów metodą NPL w ciągu 24-48 godzin

ELASTYCZNOŚĆ

  • Uproszczenie rutynowych analiz i eliminowanie pewnych etapów pracy – wykonywania rozcieńczeń, posiewów na płytki, liczenia kolonii
  • Możliwość wykonania większej liczby analiz bez konieczności zwiększania zatrudnienia
  • Odczynniki o długich terminach ważności i przechowywane w temperaturze pokojowej

STANDARYZACJA

  • Automatyczny odczyt i interpretacja wyników
  • 10 różnych rodzajów testów, ale tylko jeden protokół
  • Odczynniki gotowe do użycia, zapewniające najwyższą jakość wykonywanych analiz

JAKOŚĆ

  • Znaczne ograniczenie dokumentacji związanej z pracą w laboratorium
  • Testy zwalidowane przez międzynarodowe jednostki, takie jak AFNOR czy AOAC

Z wykorzystaniem aparatu TEMPO® możemy przeprowadzić takie badania, jak:

  • Oznaczanie ogólnej liczby mezofilnej flory tlenowej w czasie 24-48 godzin
  • Oznaczanie liczby pałeczek grupy coli w czasie 24 godzin
  • Oznaczanie liczby pałeczek Escherichia coli  w czasie 24 godzin
  • Oznaczanie liczby pałeczek z rodziny Enterobacteriaceae w czasie 24 godzin
  • Oznaczanie liczby mikroorganizmów z grupy Bacillus cereus w czasie 24 godzin
  • Oznaczanie liczby koagulazo-dodatnich staphylokoków (Staphylococcus aureus) w czasie 24 godzin
  • Oznaczanie liczby bakterii kwasu mlekowego w czasie 40-48 godzin
  • Oznaczanie liczby Campylobacter w czasie 40-48 godzin
  • Oznaczanie liczby drożdży i pleśni w czasie 72-76 godzin

Słowa kluczowe: ogólna liczba drobnoustrojów, NPL, wskaźniki jakości, jakość

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.