Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ryzyko związane z Covid-19 w produkcji żywności

Ryzyko związane z Covid-19 w produkcji żywności

Epidemia COVID-19, która dotknęła ponad 210 krajów na świecie nadal silnie ewoluuje i ciągle nie znamy jej ostatecznej skali. Aby opanować pandemię, całe miasta i regiony zarządziły zbiorową kwarantannę, zatrzymując większość lokalnej działalności gospodarczej. W tym kontekście zakłady produkujące żywność i sprzedawcy detaliczni uważani są za infrastrukturę krytyczną, absolutnie niezbędną dla dobrobytu ludzi, jak również dla zdrowia publicznego.

Firma bioMérieux prezentuje white paper zatytułowany „Ryzyko związane z Covid-19 w produkcji żywności”, który zawiera bieżące informacje dotyczące wpływu pandemii na funkcjonowanie łańcucha dostaw żywności, jak również odpowiednich środków zaradczych mających na celu zmniejszenie negatywnych skutków pandemii.

Informacje przekazywane przedsiębiorcom przemysłu spożywczego muszą być jak najbardziej aktualne, dlatego dane zwarte w niniejszym opracowaniu opierają się na starannie wyselekcjonowanych źródłach. Jednakże należy mieć na uwadze, że dane, które są podstawą wiedzy na temat pandemii, zmieniają się każdego dnia.

Poniższy materiał „Ryzyko związane z Covid-19 w produkcji żywności” ma formę Q&A i zawiera m.in. odpowiedzi na następujące pytania:

  • W jaki sposób żywność lub powierzchnie mogą zostać skażone SARS-CoV-2?
  • Jak długo wirus SARS-CoV-2 może przetrwać na żywności lub na powierzchniach?
  • Jakie jest ryzyko zakażenia SARS-CoV-2 przez spożycie zakażonej żywności, przez kontakt z powierzchnią żywności lub opakowań żywności?
  • Czy konieczne są badania mające na celu wykrywanie koronawirusów w żywności lub na powierzchniach mających kontakt z żywnością?
  • Działania zapobiegawcze w zakładach produkujących żywność.

 

Aby znaleźć odpowiedzi na te i inne pytania, zapraszamy do pobrania bezpłatnego opracowania.

Materiał udostępniony przez: bioMérieux Polska Sp. z o.o.

Materiał opublikowany dnia: 11.08.2020

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.