Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Epidemia COVID-19, która dotknęła ponad 210 krajów na świecie nadal silnie ewoluuje i ciągle nie znamy jej ostatecznej skali. Aby opanować pandemię, całe miasta i regiony zarządziły zbiorową kwarantannę, zatrzymując większość lokalnej działalności gospodarczej. W tym kontekście zakłady produkujące żywność i sprzedawcy detaliczni uważani są za infrastrukturę krytyczną, absolutnie niezbędną dla dobrobytu ludzi, jak również dla zdrowia publicznego.
Firma bioMérieux prezentuje white paper zatytułowany „Ryzyko związane z Covid-19 w produkcji żywności”, który zawiera bieżące informacje dotyczące wpływu pandemii na funkcjonowanie łańcucha dostaw żywności, jak również odpowiednich środków zaradczych mających na celu zmniejszenie negatywnych skutków pandemii.
Informacje przekazywane przedsiębiorcom przemysłu spożywczego muszą być jak najbardziej aktualne, dlatego dane zwarte w niniejszym opracowaniu opierają się na starannie wyselekcjonowanych źródłach. Jednakże należy mieć na uwadze, że dane, które są podstawą wiedzy na temat pandemii, zmieniają się każdego dnia.
Poniższy materiał „Ryzyko związane z Covid-19 w produkcji żywności” ma formę Q&A i zawiera m.in. odpowiedzi na następujące pytania:
Aby znaleźć odpowiedzi na te i inne pytania, zapraszamy do pobrania bezpłatnego opracowania.
Materiał udostępniony przez: bioMérieux Polska Sp. z o.o.
Materiał opublikowany dnia: 11.08.2020
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto