Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

IAN® - Innowacyjna detekcja mikroorganizmów w 15 minut

Aby zwiększyć produktywność laboratorium kontroli jakości, Microbs wprowadził na rynek system IAN® - ultraszybką metodę mikrobiologiczną umożliwiającą dokładne zliczenie bakterii, drożdży i pleśni w ciągu kilku minut, a nie dni!

W pełni zautomatyzowane rozwiązanie

Dzięki IAN® możesz przeprojektować swoją kontrolę jakości - nie musisz czekać całymi dniami, aby sprawdzić jakość mikrobiologiczną produkcji. IAN® umożliwia ilościowy pomiar zanieczyszczenia przy użyciu innowacyjnej metody bezpośredniego wykrywania braku wzrostu – kombinacja cytometrii w fazie stałej oraz sztucznej inteligencji pozwala na uzyskanie wyniku jakościowego i ilościowego w zaledwie 15 minut, bez potrzeby wzbogacania czy inkubacji. Otrzymane wyniki są całkowicie obiektywne – nie wymagają dogłębnej analizy i interpretacji, dlatego też nie jest wymagana żadna specjalistyczna wiedza z zakresu mikrobiologii. 

Analiza TVC, tj. całkowitej liczby żywych organizmów - to test, który szacuje całkowitą liczbę mikroorganizmów, takich jak bakterie, drożdże lub gatunki pleśni, obecnych w próbce. Aby analizować TVC przy pomocy IAN®, nie ma potrzeby posiadania ani używania dodatkowych odczynników - gotowa do użycia nasadka została zaprojektowana tak, aby ułatwić życie użytkownikowi i przenieść próbkę bezpośrednio na membranę.

Cechy charakterystyczne:

  • Nie ma potrzeby wzbogacania próbki na podłożu.
  • Matryce płynne, które są możliwe do przefiltrowania.
  • Całkowita flora tlenowa i beztlenowa.
  • LOD: 1 mikroorganizm/próbka.
  • Identyfikowalność i integralność danych: zgodność z 21 CFR część 11.

Proces obejmuje 5 etapów, które są automatycznie wykonywane przez aparat:  

  1. FILTRACJA, gdzie przebiega zasysanie próbki do środka. Tutaj następuje zatrzymanie mikroorganizmów na membranie.
  2. ZNAKOWANIE, gdzie poprzez unikalną formułę polegającą na analizie kwasów nukleinowych, aktywności transkryptomicznej i mitochondrialnej czy elementów konstrukcyjnych, całość podlega sekwencyjnemu oznakowaniu rozróżniając żywe i martwe mikroorganizmy (raportowaniu podlegają tylko żywe).
  3. DETEKCJA odbywa się dzięki fluorescencji i wielu czujnikom, które zbierają sygnały w różnych momentach odczytu.
  4. ANALIZA danych za pomocą sztucznej inteligencji, która została zaprogramowana tak, aby uwzględniała >100 kryteriów, przeszkolona na 40 milionów zdarzeń, eliminująca szumy tła i rozróżniająca żywe od martwych mikroorganizmów.
  5. WYNIK, gdzie uzyskujemy wyliczenie tylko żywych mikroorganizmów. Dzięki możliwości generowania certyfikatu jakości, możemy mieć pełną kontrolę nad wydawanym wynikiem. Możliwe jest również eksportowanie danych poprzez USB lub LIMS.

Słowa kluczowe: mikrobiologia, E.Coli, TVC, drożdże, pleśnie, drobnoustroje, mikroorganizmy, sztuczna inteligencja, cytometria

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.