Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Aby zwiększyć produktywność laboratorium kontroli jakości, Microbs wprowadził na rynek system IAN® - ultraszybką metodę mikrobiologiczną umożliwiającą dokładne zliczenie bakterii, drożdży i pleśni w ciągu kilku minut, a nie dni!
W pełni zautomatyzowane rozwiązanie
Dzięki IAN® możesz przeprojektować swoją kontrolę jakości - nie musisz czekać całymi dniami, aby sprawdzić jakość mikrobiologiczną produkcji. IAN® umożliwia ilościowy pomiar zanieczyszczenia przy użyciu innowacyjnej metody bezpośredniego wykrywania braku wzrostu – kombinacja cytometrii w fazie stałej oraz sztucznej inteligencji pozwala na uzyskanie wyniku jakościowego i ilościowego w zaledwie 15 minut, bez potrzeby wzbogacania czy inkubacji. Otrzymane wyniki są całkowicie obiektywne – nie wymagają dogłębnej analizy i interpretacji, dlatego też nie jest wymagana żadna specjalistyczna wiedza z zakresu mikrobiologii.
Analiza TVC, tj. całkowitej liczby żywych organizmów - to test, który szacuje całkowitą liczbę mikroorganizmów, takich jak bakterie, drożdże lub gatunki pleśni, obecnych w próbce. Aby analizować TVC przy pomocy IAN®, nie ma potrzeby posiadania ani używania dodatkowych odczynników - gotowa do użycia nasadka została zaprojektowana tak, aby ułatwić życie użytkownikowi i przenieść próbkę bezpośrednio na membranę.
Cechy charakterystyczne:
Proces obejmuje 5 etapów, które są automatycznie wykonywane przez aparat:
Słowa kluczowe: mikrobiologia, E.Coli, TVC, drożdże, pleśnie, drobnoustroje, mikroorganizmy, sztuczna inteligencja, cytometria
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: