Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Labrobot – system Dilugent Shaker. To urządzenie, które znacząco usprawnia i przyspiesza proces przygotowywania seryjnych rozcieńczeń mikrobiologicznych. Dzięki pół-automatycznemu systemowi rozcieńczania, Dilugent Shaker gwarantuje dokładność, precyzję i zminimalizowanie ryzyka ludzkiego błędu.
Główne zalety Dilucup System
- Najwyższa jakość: Standaryzacja rozcieńczeń oraz powtarzalne wytrząsanie; spójność receptury i procesu przygotowania; idealnie odmierzone objętości 9mL ± 2 % zgodnie z ISO 6887-1:2017, gwarancja sterylności potwierdzone Certyfikatami Jakości.
- Śledzenie procesu: Zapisuje informacje o partii Dilucup®, identyfikatorze operatora, nazwie próbki, czasie wytrząsania, prędkości obrotowej, liczbie rozcieńczeń w próbce oraz dniu i godzinie rozcieńczenia. Łatwy eksport danych do pamięci USB oraz możliwe powiązanie z LIMS.
- Oszczędność czasu: Gotowe do użycia kubki do rozcieńczania (MRD/BPW/NaCl) pozwalają na znaczną oszczędność czasu w porównaniu ze standardowymi probówkami! Dodatkowo proces rozcieńczenia zajmuje o połowę mniej czasu, niż tradycyjna metoda rozcieńczeń mikrobiologicznych.
- Łatwy w użyciu: Dzięki intuicyjnej aplikacji Dilucup korzystanie z urządzenia jest proste i nie wymaga wcześniejszego szkolenia.
- Wspomaga ergonomię pracy laboranta: Nie ma potrzeby używania mieszadła typu vortex – wszystkie wibracje są pochłaniane przez urządzenie, co zapobiega urazom nadgarstka spowodowanym przeciążeniem wielokrotnego używania wytrząsarki.
- Łatwość przechowywania: Kubeczki z rozcieńczalnikiem Dilucup zajmują o połowę mniej miejsca, niż probówki! Nieotwarte opakowanie może być przechowywane do 30 miesięcy w temperaturze pokojowej, otwarte do 3 miesięcy w lodówce.
Słowa kluczowe: seryjne rozcieńczenia, mikrobiologia, MRD, buforowana woda peptonowa, NaCl
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: