Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
1. DETEKCJA I IDENTYFIKACJA BEER SPOILERÓW
TERMOCYKLER MyGo Pro
MyGo Pro to innowacyjny termocykler real-time PCR posiadający system otwarty, który jest prosty w instalacji oraz transporcie, ze względu na swoje gabaryty. Można analizować do 32 próbek w probówkach 0,1 ml lub 8-paskowych. Szybkie nagrzewanie i chłodzenie osiąga dzięki zastosowaniu wytrzymałych elementów Peltiera, podczas gdy wydajność testu jest dodatkowo wspierana przez konstrukcję podgrzewanej pokrywy. Wzbudzenie jest zapewniane przez diody LED o wysokiej intensywności, aby zapewnić światło przy 500 nm, które jest w stanie wzbudzić wszystkie fluorofory powszechnie stosowane w qPCR. Pryzmat służy do generowania widm z emisji fluorescencyjnych, które są obrazowane za pomocą kamery CMOS. Łatwe w użyciu oprogramowanie sprawia, że praca z MyGo Pro jest dla każdego!
ZESTAWY qPCR DO ANALIZY MIKROORGANIZMÓW
Zestawy QuickGEN umożliwiają pełną i szybką analizę mikroorganizmów powodujących psucie się piwa bez wstępnej obróbki i czasochłonnego przygotowywania próbek! Wynik otrzymujemy w mniej niż 2 godziny! Zestawy powstały przy ścisłej współpracy z browarami i laboratoriami winiarskimi, dając efekt idealnego rozwiązania do badań browarniczych i winiarskich!
W ofercie również zestawy do ekstrakcji DNA z piwa.
Zalety zestawów GEN-IAL:
MyGo Pro: https://www.youtube.com/watch?v=1WRMEBI7p5Q
Analiza piwa przy użyciu MyGo i zestawów Gen-ial: https://www.youtube.com/watch?v=BMtJBRPNibE
2. ANALIZA MYKOTOKSYN
Szybkie i proste oznaczanie mykotoksyn w zbożach, m.in. jęczmieniu i słodzie jęczmiennym
•precyzyjne wyniki na miejscu
•łatwość obsługi
•powtarzalne i wiarygodne wyniki w zaledwie 2 minuty!
3. OCENA KOMÓREK DROŻDŻY W PROCESIE FERMENTACJI
MIEJ OKO NA TWOJE DROŻDŻE BROWARNICZE - NIC NIE JEST TAK PROSTE JAK CASY®
•Precyzja: określa wszystkie istotne parametry w 25s, bez żadnych procedur barwienia.
•Niezawodność: kontrola jakości dla procesu produkcji i fermentacji.
•Prostota: umieść próbkę w aparacie, zmierz i gotowe.
Koszty eksploatacji? Minimalne
Uzyskaj wszystkie parametry potrzebne do kompleksowej kontroli jakości swoich szczepów i procesu fermentacji: koncentracja, żywotność, rozkład wielkości, a nawet agregacja komórek!
Słowa kluczowe: browarnictwo, beer spoilers, wine spoilers, PCR, biologia molekularna
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: