Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Browarnictwo

 

MyGo Pro to innowacyjny termocykler real-time PCR posiadający system otwarty, który jest prosty w instalacji oraz transporcie, ze względu na swoje gabaryty. Można analizować do 32 próbek w probówkach 0,1 ml lub 8-paskowych. Szybkie nagrzewanie i chłodzenie osiąga dzięki zastosowaniu wytrzymałych elementów Peltiera, podczas gdy wydajność testu jest dodatkowo wspierana przez konstrukcję podgrzewanej pokrywy. Wzbudzenie jest zapewniane przez diody LED o wysokiej intensywności, aby zapewnić światło przy 500 nm, które jest w stanie wzbudzić wszystkie fluorofory powszechnie stosowane w qPCR. Pryzmat służy do generowania widm z emisji fluorescencyjnych, które są obrazowane za pomocą kamery CMOS. Łatwe w użyciu oprogramowanie zapewnia sprawia, że praca z MyGo Pro jest dla każdego!

  • Unikalne rozwiązanie optyczne - odczyt całego widma fluorescencji w zakresie 510-750 nm.
  • Multiplex PCR - możliwość wykorzystania 7 sond w jednej reakcji.
  • HRM klasy I-IV, automatyczny algorytm klasteryzacji.
  • Bardzo krótkie czasy grzania i chłodzenia - standardowe reakcje qPCR w 20-40 minut.

 

SPECYFIKACJA:

NAZWA: MyGo Pro

LICZBA PRÓBEK: 32 dołki - 4 stripy (8 probówek)

RODZAJ STRIPÓW: niski profil

OBJĘTOŚĆ REAKCJI: 10-100 µl

WAGA: 7 kg

MOC: 170 W

GŁOŚNOŚĆ PRACY: 

GRZANIE: 5°C/s

CHŁODZENIE: 4°C/s

JEDNORODNOŚĆ TEMP.: SD = 0,05°C

DOKŁADNOŚĆ TEMP.: 0,25°C

REGULOWANY RAMPING: TAK  (0,001°C/s)

MAKSYMALNA LICZBA CYKLI: 200

OPTYKA: pryzmat

WYTRZYMAŁOŚĆ: brak ruchomych części optycznych; metalowa konstrukcja

ODCZYT FLUORESCENCJI: widmo w zakresie 510-750 nm

ŹRÓDŁO ŚWIATŁA: LED

HRM: TAK - klasa I-IV

ALGORYTM KLASTERYZACJI: TAK

KOMUNIKACJA: LAN, USB (flash)

MOŻLIWOŚĆ PODŁĄCZENIA DO SIECI LAN: TAK (obsługa zdalna jako urządzenie sieciowe przez wszystkie komputery podłączone do sieci)

 

ZESTAWY qPCR DO ANALIZY MIKROORGANIZMÓW

Zestawy QuickGEN umożliwiają pełną i szybką analizę mikroorganizmów powodujących psucie się napoju bez wstępnej obróbki i czasochłonnego przygotowywania próbek! Wynik w mniej niż 2 godziny! Zestawy powstały przy ścisłej współpracy z browarami i laboratoriami winiarskimi, dając efekt idealnego rozwiązania do badań browarniczych i winiarskich!

 

  • Wykrywanie spoilerów piwnych m.in. Lactobacillus spp., Pediococcus spp., Pectinatus spp., Megasphaera spp., Enterobacteriaceae, drożdże, Saccharomyces cerevisiae, Saccharomyces pastorianus, bakterie kwasu octowego;
  • Brak wstępnej obróbki próby;

Możliwe warianty zestawów:

I – Badania przesiewowe dla specyficznych grup - Wstępne badanie przesiewowe daje odpowiedź specyficzną dla grupy, na przykład drożdży i bakterii w jednym teście.

II - Badanie przesiewowe i różnicowanie w jednym teście - najbardziej istotne bakterie powodujące psucie się piwa i drożdże można zidentyfikować w jednym teście, na przykład za pomocą GN-Q08x * - w jednym badaniu 12 prób.

III - Wykrywanie i identyfikacja drożdży - dostępnych jest kilka zestawów do wykrywania określonych bakterii lub tylko drożdży. GN-Q54x * - 12 pasków pozwala na identyfikację 12 gatunków drożdży.

 

W ofercie również zestawy do ekstrakcji DNA z piwa.

 

Zalety zestawów GEN-IAL:

  • zestawy przeznaczone do systemów otwartych;
  • szeroka gama zestawów multiplex PCR dostosowanych do potrzeb klienta;
  • nie ograniczają się do pojedynczych gatunków drobnoustrojów;
  • liofilizowane komponenty bezpośrednio w probówkach do PCR;
  • możliwość wyboru profilu stripów: niskie, wysokie, białe;
  • stałe wsparcie techniczne oraz szkoleniowe.

MyGo Pro: https://www.youtube.com/watch?v=1WRMEBI7p5Q

Analiza piwa przy użyciu MyGo i zestawów Gen-ial: https://www.youtube.com/watch?v=BMtJBRPNibE

Słowa kluczowe: browarnictwo, beer spoilers, wine spoilers, PCR, biologia molekularna

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn