Browarnictwo
- Detekcja i identyfikacja beer spoilerów
- Ocena komórek drożdży w procesie fermentacji
- Kontrola mikrobiologiczna
- Pomiar mykotoksyn w słodzie jęczmiennym
1. DETEKCJA I IDENTYFIKACJA BEER SPOILERÓW
TERMOCYKLER MyGo Pro
MyGo Pro to innowacyjny termocykler real-time PCR posiadający system otwarty, który jest prosty w instalacji oraz transporcie, ze względu na swoje gabaryty. Można analizować do 32 próbek w probówkach 0,1 ml lub 8-paskowych. Szybkie nagrzewanie i chłodzenie osiąga dzięki zastosowaniu wytrzymałych elementów Peltiera, podczas gdy wydajność testu jest dodatkowo wspierana przez konstrukcję podgrzewanej pokrywy. Wzbudzenie jest zapewniane przez diody LED o wysokiej intensywności, aby zapewnić światło przy 500 nm, które jest w stanie wzbudzić wszystkie fluorofory powszechnie stosowane w qPCR. Pryzmat służy do generowania widm z emisji fluorescencyjnych, które są obrazowane za pomocą kamery CMOS. Łatwe w użyciu oprogramowanie sprawia, że praca z MyGo Pro jest dla każdego!
- Unikalne rozwiązanie optyczne - odczyt całego widma fluorescencji w zakresie 510-750 nm.
- Multiplex PCR - możliwość wykorzystania 7 sond w jednej reakcji.
- HRM klasy I-IV, automatyczny algorytm klasteryzacji.
- Bardzo krótkie czasy grzania i chłodzenia - standardowe reakcje qPCR w 20-40 minut.
ZESTAWY qPCR DO ANALIZY MIKROORGANIZMÓW
Zestawy QuickGEN umożliwiają pełną i szybką analizę mikroorganizmów powodujących psucie się piwa bez wstępnej obróbki i czasochłonnego przygotowywania próbek! Wynik otrzymujemy w mniej niż 2 godziny! Zestawy powstały przy ścisłej współpracy z browarami i laboratoriami winiarskimi, dając efekt idealnego rozwiązania do badań browarniczych i winiarskich!
- Wykrywanie spoilerów piwnych m.in. Lactobacillus spp., Pediococcus spp., Pectinatus spp., Megasphaera spp., Enterobacteriaceae, bakterie kwasu octowego, drożdże, Saccharomyces cerevisiae, Saccharomyces pastorianus;
- Brak wstępnej obróbki próby;
W ofercie również zestawy do ekstrakcji DNA z piwa.
Zalety zestawów GEN-IAL:
- zestawy przeznaczone do systemów otwartych;
- szeroka gama zestawów multiplex PCR dostosowanych do potrzeb klienta;
- nie ograniczają się do pojedynczych gatunków drobnoustrojów;
- liofilizowane komponenty bezpośrednio w probówkach do PCR;
- możliwość wyboru profilu stripów: niskie, wysokie, białe;
- stałe wsparcie techniczne oraz szkoleniowe.
MyGo Pro: https://www.youtube.com/watch?v=1WRMEBI7p5Q
Analiza piwa przy użyciu MyGo i zestawów Gen-ial: https://www.youtube.com/watch?v=BMtJBRPNibE
2. ANALIZA MYKOTOKSYN
Szybkie i proste oznaczanie mykotoksyn w zbożach, m.in. jęczmieniu i słodzie jęczmiennym
•precyzyjne wyniki na miejscu
•łatwość obsługi
•powtarzalne i wiarygodne wyniki w zaledwie 2 minuty!
3. OCENA KOMÓREK DROŻDŻY W PROCESIE FERMENTACJI
MIEJ OKO NA TWOJE DROŻDŻE BROWARNICZE - NIC NIE JEST TAK PROSTE JAK CASY®
•Precyzja: określa wszystkie istotne parametry w 25s, bez żadnych procedur barwienia.
•Niezawodność: kontrola jakości dla procesu produkcji i fermentacji.
•Prostota: umieść próbkę w aparacie, zmierz i gotowe.
Koszty eksploatacji? Minimalne
Uzyskaj wszystkie parametry potrzebne do kompleksowej kontroli jakości swoich szczepów i procesu fermentacji: koncentracja, żywotność, rozkład wielkości, a nawet agregacja komórek!
Słowa kluczowe: browarnictwo, beer spoilers, wine spoilers, PCR, biologia molekularna
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: