Żywność - Alergeny, GMO, Salmonella, Listeria
1. GMO:
- analiza molekularna zestawami qPCR firmy GEN-IAL – badania ilościowe/jakościowe;
- szybkie testy paskowe QuickStix do analizy ilościowej przy użyciu aparatu QuickScan II lub/i jakościowej w ziarnie soi, kukurydzy czy rzepaku.
2. Alergeny:
- szybkie testy paskowe, które wykrywają alergeny w pożywieniu, napojach i na powierzchni. Spełniają wymogi HACCP, ISO 2200, BRC i IFS oraz dają wynik w 10 minut. Brak reaktywności krzyżowej, szybkie i wiarygodne wyniki, a przede wszystkim prostota wykonania badania sprawia, że stają się niezwykle użyteczne przy codziennej produkcji. Dostępne testy: migdał, beta-laktoglobulina, kasza gryczana, kazeina, jajko, orzech laskowy, mleko całkowite, gorczyca, orzeszki ziemne, sezam, soja, laktoza low (dla próbek zawierających <8% węglowodanów), laktoza high (dla próbek zawierających 8-25% węglowodanów).
- analiza metodą immunoenzymatyczną ELISA - testy ELISA dają możliwość wykrywania i oznaczania ilościowego ponad 22 alergenów pokarmowych, np. migdał, beta-laktoglobulina, kazeina, orzechy nerkowca, białko jaja, gluten / gliadyna, orzech makadamia, mleko, orzech brazylijski, albumina, orzeszki ziemne, orzech pekan, sezam, soja, orzech i inne.
- analiza molekularna zestawami qPCR firmy GEN-IAL;
- możliwość uczestnictwa w programach biegłości, dostępne materiały referencyjne.
3. Salmonella, Listeria
- szybkie testy - RapidChek® SELECT™ Salmonella/Listeria, Path-Check Hygiene Tests;
- płytki hodowlane – HYGIENE CHEK™ firmy Romer Labs, Compact Dry oraz Food Stamp MLCB Agar firmy Hygiena;
- zestawy qPCR - firmy GEN-IAL, Generon.
Słowa kluczowe: alergeny, gluten, salmonella, listeria, ELISA, PCR
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: