Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Kontrola laboratoryjna produktów spożywczych ma jasno postawione cele. Z jednej strony jest to potwierdzenie jakości produktu pod kątem zawartości substancji pożądanych w danym produkcie. Z drugiej strony jest to kontrola substancji niepożądanych, mających często negatywny wpływ na zdrowie konsumenta. Kontrola jakości i bezpieczeństwa produktów często zaczyna się dużo wcześniej, na etapie weryfikacji jakości dostarczanych surowców. Istotą działalności laboratoriów zajmujących się tematem badań żywności jest dbanie o bezpieczeństwo żywności i konsumentów oraz eliminacja wszelkich zagrożeń wynikających ze stosowania m.in. środków ochrony roślin w produkcji żywności.
Firma LECO od wielu lat prowadzi intensywne działania mające na celu dostarczenie rozwiązań analitycznych, umożliwiających kontrolę jakości produktów spożywczych na najwyższym poziomie i dostarczających kompleksowej informacji nt. ich składu.
eBook Food Testing Aplications (wersja ENG) zawiera wprowadzenie do techniki GCxGC i TOFMS, a także szereg not aplikacyjnych z zakresu badań bezpieczeństwa żywności, w tym analizy pestycydów, MOSH/MOAH, kwasów tłuszczowych, PCB i wiele innych.
Materiał udostępniony przez: LECO Polska Sp. z o.o.
Materiał opublikowany dnia: 06.10.2022
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto