Marta Zawadka – doradca i koordynatorka projektów zagranicznych w specjalistycznej firmie doradczej Foodie sp. z o.o. sp. k.
Absolwentka kierunku Lingwistyka Stosowana na Uniwersytecie Warszawskim, studiów inżynierskich na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności oraz studiów podyplomowych Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem i Jakością Żywności w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
W Foodie odpowiada za projekty dotyczące wprowadzania produktów na rynki zagraniczne, obejmujące m.in. zapewnienie zgodności z lokalnymi wymogami, przygotowanie i profesjonalne tłumaczenie etykiet, notyfikację. Doradza również w sprawach związanych z oceną żywności na rynku krajowym.
Posiada doświadczenie w pracy w organizacji branżowej sektora spożywczego. Pracowała w Związku Producentów Cukru w Polsce, gdzie zajmowała się m.in. zagadnieniami prawa żywnościowego i jakości produktu, w tym w ramach współpracy z Europejskim Związkiem Producentów Cukru.
Foodie Sp. z o.o. Sp. k. jest firmą doradczo-szkoleniową. Od 2008 r. świadczy specjalistyczne usługi konsultingowe, przygotowując opinie i interpretacje w oparciu o przepisy prawa. Pośredniczy także w krajowych i europejskich procedurach administracyjnych dot. żywności i kosmetyków.
Słowa kluczowe: