Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

MicroSnap® – szybkie badanie bakterii wskaźnikowych

Badanie bakterii wskaźnikowych w czasie krótszym niż 8 godz.

MicroSnap® to szybka metoda badawcza do ilościowego lub jakościowego oznaczania bakterii wskaźnikowych w przemyśle spożywczym, wykorzystująca m.in. metodę bioluminescencji, umożliwiająca uzyskanie wyników badania w mniej niż 8 godzin. Metoda MicroSnap składa się z dedykowanej pożywki mikrobiologicznej, która zawiera specyficzne i selektywne podłoże wzrostowe, oraz odczynnika detekcyjnego, zawierającego bioluminogenny (światłotwórczy) substrat.

W przypadku wykrycia specyficznego mikroorganizmu lub grupy drobnoustrojów przez MicroSnap dochodzi do emisji światła, które jest następnie mierzone za pomocą luminometru EnSURE™ firmy Hygiena. Wyniki są przechowywane z wykorzystaniem bezpłatnego oprogramowania SureTrend, co umożliwia dalszą analizę danych, raportowania i tworzenia trendów.

MicroSnap oferuje znaczące usprawnienia w porównaniu z tradycyjnymi horyzontalnymi metodami oraz innymi metodami chromogennymi, redukując czas, koszty oraz zwiększając użyteczność metody. Dzięki MicroSnap możliwe jest badanie parametrów takich jak: ogólna liczba drobnoustrojów (OLD), Enterobacteriaceae, E. coli, bakterie grupy coli. Wyniki zarówno jakościowe (wykryto/nie wykryto) i/lub ilościowe (w jednostkach tworzących kolonie - JTK) dostępne są zaledwie w 6-8 godz. od momentu pobrania próbki.

Nowatorska konstrukcja MicroSnap sprawia, że badanie mikroorganizmów jest prostsze niż kiedykolwiek wcześniej. Każdy test jest wyposażony w opatentowany zawór Snap-Valve, w którym znajduje się specyficzna pożywka wzbogacająca i jest gotowa do użycia zarówno w badaniu surowców, produktów końcowych, jak i wymazów z powierzchni produkcyjnych.

Wykazując równoważność metody między MicroSnap a tradycyjnymi metodami hodowlanymi (walidacje AOAC), użytkownicy mogą uzyskać wyniki w czasie trwania jednej zmiany. Dodatkowo MicroSnap eliminuje zmienność typową dla standardowych metod hodowlanych, co zwiększa pewność wyników.

Główne zalety metody MicroSnap to:

  • Wyniki na jednej zmianie – możliwość oznaczenia ilościowego bakterii wskaźnikowych (w JTK) w 6 godzin oraz wykrycie obecności lub braku mikroorganizmów już w 8 godzin.
  • Redukcja kosztów analizy i szybkie zwolnienie produktów - włączenie MicroSnap® jako głównej lub uzupełniającej metody w laboratotrium pozwala obniżyć koszty materiałów i odczynników, skracając czas przestojów produkcji i zwolnienia produktów końcowych.
  • Elastyczny i łatwy w użyciu format – łatwa w użyciu konstrukcja MicroSnap sprawia, że testowanie mikroorganizmów jest szybkie i proste.
  • Kompatybilność z próbkami filtrowanymi - MicroSnap® dla coli oraz brakterii grupy coli dostępny jest w fiolkach o pojemności 2 ml, przeznaczonych do zastosowania z próbkami filtrowanymi o dużej objętości, zapewniając wyniki tego samego dnia.

Słowa kluczowe: E.coli, wskaźniki jakości, JTK, ogólna liczba drobnoustrojów, grupa coli, Enterobacteriaceae

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.