Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Systemy Real-Time PCR do wykrywania patogenów

Wykrywanie patogenów za pomocą Systemów Real-Time PCR Hygiena

Nasze certyfikowane na całym świecie rozwiązania Real-Time PCR, takie jak System BAX® oraz foodproof®, oferują zwalidowane metody wykrywania najważniejszych patogenów przenoszonych przez żywność (bakterii, wirusów, drożdży i pleśni), GMO, alergenów oraz gatunkowości. Każde rozwiązanie jest dostosowane do specyficznych matryc żywnościowych i środowisk produkcyjnych, zapewniając niezrównaną precyzję i szybkość uzyskania wyniku.

Systemy do Real-Time PCR firmy Hygiena umożliwiają kompleksowe podejście do detekcji i identyfikacji wielu organizmów patogennch, takich na przykład jak Salmonella, Listeria i E. coli, w różnych matrycach żywnościowych i próbach środowiskowych. Rozwiązania te są poparte licznymi międzynarodowymi certyfikatami, w tym AOAC, MicroVal, AFNOR, NordVal oraz Health Canada, co zapewnia pewność w stosowanych protokołach badawczych oraz zgodność z obowiązującymi przepisami i wymogami.

Elastyczne i dostosowane do różnych prób

Metody Hygiena do Real-Time PCR są skuteczne w różnych rodzajach próbek, takich jak mięso (wołowina, wieprzowina, drób), produkty mleczne, żywność gotowa do spożycia czy świeże owoce i warzywa. Nasze testy posiadają dostosowane i wydajne metody ekstrakcji oraz oczyszczania DNA, odpowiednie zarówno dla prostych, jak i skomplikowanych próbek analitycznych.

W ofercie Hygiena znajduje się również wyposażenie laboratoryjne, takie jak termocyklery do Real-Time PCR w czasie rzeczywistym oraz roboty i kompleksowe systemy do automatyzacji analiz Real-Time PCR.  

Korzyści z wykorzystania Systemów do Real-Time PCR firmy Hygiena:

  • Pewność wyników - testy Hygiena do Real-Time PCR cechuje unikatowa specyficzność i czułość co przekłada się na niezawodne wyniki.
  • Szybsze wprowadzenie produktów na rynek - wykrywanie patogenów w ciągu kilku godzin.
  • Uproszczone procesy laboratoryjne - łatwe w użyciu i uniwersalne zestawy wymagające minimalnego czasu szkolenia i wdrożenia metody.
  • Dostosowane rozwiązania testowe - dedykowane i zwalidowane protokoły badawcze, które pozwalają na dokładne wykrywanie nawet w złożonych matrycach żywnościowych.
  • Pewne wyniki badań - zminimalizowanie fałszywych wyników pozytywnych i negatywnych, co ułatwia podejmowanie decyzji i zgodność z przepisami.
  • Usprawnione badanie w wielu kierunkach - jednoczesne wykrywanie wielu parametrów badawczych w jednej reakcji dzięki multiplexingowi, co skraca czas pracy w laboratorium i redukuje koszty.
  • Elastyczność - systemy o wysokiej przepustowości i liczbie wykonywanych analiz, dopasowane do rosnących wymagań produkcyjnych.
  • Zgodność z przepisami - wszystkie testy wypełniają wymogi zawarte w międzynarodowych standardach bezpieczeństwa żywności.
  • Możliwość równoczesnego badania parametrów, np.: Salmonella, Listeria spp., Listeria monocytogenes, E.coli O157, E.coli STEC, Cronobacter spp., Campylobacter spp., Enterobacteriaceae, norowirusy (grupy GI oraz GII), Hepatitis A, Legionella spp., Vibrio spp.

Słowa kluczowe: patogeny, Real-Time PCR, detekcja, Salmonella, Listeria, Cronobacter, Campylobacter.

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.