Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Wzrost znaczenia wysokiej jakości opakowań do żywności w czasie pandemii certyfikat BRC Packaging gwarancją bezpieczeństwa.
W obliczu pandemii COVID-19, czyli w warunkach zwiększonego narażenia na czynniki chorobotwórcze, ograniczonej mobilności, zmniejszonej dostępności do zasobów, czy nieuregulowanych zasad dotyczących zarządzania kryzysowego, bardziej niż kiedykolwiek ważne jest zapewnienie bezpiecznego i wydajnego łańcucha dostaw żywności.
W poniższym materiale przeczytacie Państwo, m.in.:
- jakie elementy systemu, opartego na wymaganiach nowego wydania BRC dla opakowań do kontaktu z żywnością są pomocne w skutecznym zarządzaniu procesami.
- zarządzanie zagrożeniami w produkcji żywności, czy w produkcji opakowań powinno być oparte na metodycznej analizie zagrożeń i ocenie ryzyka (np. HACCP, HARA, HARM, HARPC, itp.).
- znowelizowanej wersji 6 standardu BRC
Zapraszamy do pobrania bezpłatnego opracowania.
Materiał udostępniony przez: TÜV NORD
Materiał opublikowany dnia: 09.06.2020
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto