Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Polsko-Niemiecka Izba Przemysłowo Handlowa zaprasza do udziału w podróży studyjnej do Bawarii pt. „Alternatywy dla produktów mlecznych - żywność roślinna i komórkowa"

Kategoria: Biznes

Polsko-Niemiecka Izba Przemysłowo Handlowa (AHK Polska) zaprasza do udziału w podróży studyjnej do Bawarii pt. „Alternatywy dla produktów mlecznych - żywność roślinna i komórkowa” w dniach 17-21 czerwca 2024.

Rynek roślinnych alternatyw dla produktów mlecznych i mięsnych w Europie rozwija się bardzo dynamicznie i jest obecnie ważnym trendem w branży spożywczej. Jak podał portal Agronomist, szacuje się, że do 2029 roku światowy rynek roślinnych alternatyw mięsa może osiągnąć wartość 140 miliardów dolarów, zdobywając 10% światowego przemysłu mięsnego.

Rynek niemiecki nie pozostaje bierny względem tych prognoz: bawarskie firmy technologiczne już dziś oferują szeroki wachlarz usług związanych z produkcją roślinnego białka, a Uniwersytet Techniczny w Monachium (TUM) w kampusie Weihenstephan otworzył pierwszą na świecie profesurę w dziedzinie rolnictwa komórkowego (Cellular Agriculture).

Wizyta w kampusie i spotkanie z profesorem Mariusem Henkelem, kierownikiem Cellular Agriculture przewidziana jest w programie podróży.

Program podróży obejmuje wizyty w bawarskich firmach, stowarzyszeniach i na uczelniach, które od lat intensywnie zajmują się tematyką alternatyw białkowych i oferują rozwiązania techniczne umożliwiające wdrożenie tego typu produkcji. Jest to niezwykła okazja do zapoznania się z innowacjami z obszaru spożywczego z zakresu białka roślinnego i żywności komórkowej oraz nawiązania ciekawych, wartościowych kontaktów biznesowych.

Szczegółowy program* wyjazdu znajdą Państwo TUTAJ.

Podróż studyjna skierowana jest do przedstawicieli i ekspertów z branży spożywczej, w szczególności mleczarskiej. Serdecznie zapraszamy producentów żywności, którzy już mają w swojej ofercie roślinne alternatywy produktów mięsnych, jak i tych, którzy dopiero planują rozwój w tym kierunku.

Projekt jest dofinansowany ze środków Bawarskie Ministerstwo Gospodarki, Rozwoju Regionalnego i Energii oraz organizowany przez Bayern International i Herberz Dairy Food Services.

*Organizator zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian w programie wyjazdu.


 Liczba miejsc jest ograniczona. O udziale decyduje kolejność nadesłanych zgłoszeń. Warunkiem uczestnictwa jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego. Termin zgłoszeń upływa 18 kwietnia 2024.

Szczegółowe informacje >>TUTAJ<<


 

Wybierz temat: Plant-based Procesy i Technologie Przemysł mleczarski

Autor: Polsko-Niemiecka Izba Przemysłowo Handlowa (AHK Polska)

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.