Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Produkty notyfikowane, zagrożenia, kraje pochodzenia - Podsumowanie danych RASFF za rok 2021 - Raport FoodFakty RISK - załącznik

Produkty notyfikowane, zagrożenia, kraje pochodzenia - Podsumowanie danych RASFF za rok 2021 - Raport FoodFakty RISK - załącznik

Załącznik do raportu: Produkty notyfikowane, zagrożenia, kraje pochodzenia - Podsumowanie danych RASFF za rok 2021:  dostępny w ramach abonamentu Strefy Managera - >>sprawdź szczegóły<<

Pełna wersja raportu w formie załącznika Excel zawiera prezentację danych z systemu RASFF w postaci tabel i wykresów przestawnych. Raport obejmuje  dane dotyczące pięciu głównych państw: Turcji, Chin, Polski , Indii i Francji, z których produkty pojawiały się najczęściej w notyfikacjach w 2021 roku.

Dodatkowo zamieszczono analizy dla ośmiu głównych kategorii zagrożeń takich jak:

pozostałości pestycydów, mikroorganizmy patogenne, mykotoksyny, dodatki do żywności i dodatki smakowe, skład, metale ciężkie, alergeny i ciała obce.

W obszarze kategorii produktowej analizy obejmują:

warzywa i owoce, orzechy i produkty pochodne, nasiona, drób i produkty drobiowe, żywność dietetyczna, suplementy i żywność fortyfikowana, produkty zbożowe i piekarnicze, materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością i ryby i produkty rybne.

 

Na dodatkowe zlecenie możliwe jest wykonanie analizy w wybranym zakresie danych dla wszystkich występujących parametrów

UWAGA! Plik zabezpieczony hasłem, które znajduje się na 4 stronie raportu podstawowego: LINK

 

 

 

 

 

search console_SM

Materiał udostępniony przez: - Strefa Managera -

Materiał opublikowany dnia: 15.03.2022

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.