Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport Managera – branża mięsna grudzień 2020

Raport Managera – branża mięsna grudzień 2020

CELE RAPORTU MANAGERA:

Udostępnienie najważniejszych informacji managerskich z obszaru zarządzania jakością i bezpieczeństwa dla każdego zakończonego miesiąca

Dostarczenie wiedzy niezbędnej do zarządzania bazującym na podejściu opartym na ryzyku

Podsumowanie wszystkich zmian prawa żywnościowego dedykowanego branży mięsnej

Zgromadzenie wszystkich decyzji Inspekcji dotyczących branży

Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych Czytelników i uruchamiamy nowy produkt wiedzy w postaci branżowego Raportu Managera, który dostępny będzie w Strefie Managera po zakończeniu każdego miesiąca. Rozpoczynamy od branży mięsnej, zarówno dla drobiu i produktów drobiowych oraz mięsa i wyrobów innego niż drób, kolejne w przygotowaniu. Raport uzupełniony jest o niezmiernie istotną kategorię produktową dla branży – zioła i przyprawy.

Ten pierwszy RAPORT MANAGERA udostępniamy wszystkim zainteresowanym za darmo, oczekując w zamian feedbacku co do jego zawartości.

CO MOŻESZ SPRAWDZIĆ W RAPORCIE:

Czy pojawiły się nowe zagrożenia dla twojej kategorii produktowej

Zweryfikować poziomy zagrożeń, które spowodowały działania Inspekcji

Zweryfikować czy weszły ważne dla branży ważne przepisy prawne

Szybko zapoznać się z działaniami Inspekcji

W RAPORCIE:

CZEŚĆ I – KOMUNIKATY PAŃSTWOWYCH INSPEKCJI

Wykaz komunikatów Głównego Inspektoratu Weterynarii wraz z linkami do poszczególnych publikacji.

CZĘŚĆ II – DRÓB I PRODUKTY DROBIOWE

Analiza ryzyka na podstawie danych z systemy Rasff, według rodzaju produktów, rodzaju i poziomu zagrożeń z uwzględnieniem kraju pochodzenia.

CZĘŚĆ III – MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE (INNE NIŻ DRÓB)

Analogiczne zestawienie jak w części II, ale dotyczące mięsa i produktów mięsnych innych niż drób.

CZĘŚĆ IV – ZIOŁA I PRZYPRAWY

W przemyśle mięsnym, problem stanowi nie tylko surowiec główny, czyli mięso, ale również substancje wzbogacające wyroby mięsne, a więc zioła i przyprawy.

Zestawiliśmy zgłoszenia dotyczące tej kategorii żywności, przedstawiając zagrożenia, które w nich występowały ich poziom, wraz z wynikami analitycznymi. Przyjrzeliśmy się również krajom ich pochodzenia.

CZĘŚĆ V – ZMIANY W PRAWIE

Zmiany w prawie dotyczące czerwonego i białego mięsa, drobiu i produktów mięsnych. Do każdej z nich zamieszczamy tytuł aktu, komentarz eksperta, datę ogłoszenia i wejścia w życie wraz z linkiem do oficjalnego dokumentu.

Stanowi to część informacji zawartych w FoodFakty LEX Scan.

CZĘŚĆ VI – ZAFAŁSZOWANIA ŻYWNOŚCI

W tej części opisujemy zafałszowania mięsa i przetworów mięsnych oraz ziół i przypraw nie tylko na rynku polskim, ale i światowym. Przedstawiamy liczbę zgłoszeń i rodzaje zafałszowań.

 

Gwarancja Foodfakty – bezpłatne 

search console_SM

Materiał udostępniony przez: - Strefa Managera -

Materiał opublikowany dnia: 26.01.2021

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.