Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
CELE RAPORTU MANAGERA:
Udostępnienie najważniejszych informacji managerskich z obszaru zarządzania jakością i bezpieczeństwa dla każdego zakończonego miesiąca
Dostarczenie wiedzy niezbędnej do zarządzania bazującym na podejściu opartym na ryzyku
Podsumowanie wszystkich zmian prawa żywnościowego dedykowanego branży mięsnej
Zgromadzenie wszystkich decyzji Inspekcji dotyczących branży
Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych Czytelników i uruchamiamy nowy produkt wiedzy w postaci branżowego Raportu Managera, który dostępny będzie w Strefie Managera po zakończeniu każdego miesiąca. Rozpoczynamy od branży mięsnej, zarówno dla drobiu i produktów drobiowych oraz mięsa i wyrobów innego niż drób, kolejne w przygotowaniu. Raport uzupełniony jest o niezmiernie istotną kategorię produktową dla branży – zioła i przyprawy.
Ten pierwszy RAPORT MANAGERA udostępniamy wszystkim zainteresowanym za darmo, oczekując w zamian feedbacku co do jego zawartości.
CO MOŻESZ SPRAWDZIĆ W RAPORCIE:
Czy pojawiły się nowe zagrożenia dla twojej kategorii produktowej
Zweryfikować poziomy zagrożeń, które spowodowały działania Inspekcji
Zweryfikować czy weszły ważne dla branży ważne przepisy prawne
Szybko zapoznać się z działaniami Inspekcji
W RAPORCIE:
CZEŚĆ I – KOMUNIKATY PAŃSTWOWYCH INSPEKCJI
Wykaz komunikatów Głównego Inspektoratu Weterynarii wraz z linkami do poszczególnych publikacji.
CZĘŚĆ II – DRÓB I PRODUKTY DROBIOWE
Analiza ryzyka na podstawie danych z systemy Rasff, według rodzaju produktów, rodzaju i poziomu zagrożeń z uwzględnieniem kraju pochodzenia.
CZĘŚĆ III – MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE (INNE NIŻ DRÓB)
Analogiczne zestawienie jak w części II, ale dotyczące mięsa i produktów mięsnych innych niż drób.
CZĘŚĆ IV – ZIOŁA I PRZYPRAWY
W przemyśle mięsnym, problem stanowi nie tylko surowiec główny, czyli mięso, ale również substancje wzbogacające wyroby mięsne, a więc zioła i przyprawy.
Zestawiliśmy zgłoszenia dotyczące tej kategorii żywności, przedstawiając zagrożenia, które w nich występowały ich poziom, wraz z wynikami analitycznymi. Przyjrzeliśmy się również krajom ich pochodzenia.
CZĘŚĆ V – ZMIANY W PRAWIE
Zmiany w prawie dotyczące czerwonego i białego mięsa, drobiu i produktów mięsnych. Do każdej z nich zamieszczamy tytuł aktu, komentarz eksperta, datę ogłoszenia i wejścia w życie wraz z linkiem do oficjalnego dokumentu.
Stanowi to część informacji zawartych w FoodFakty LEX Scan.
CZĘŚĆ VI – ZAFAŁSZOWANIA ŻYWNOŚCI
W tej części opisujemy zafałszowania mięsa i przetworów mięsnych oraz ziół i przypraw nie tylko na rynku polskim, ale i światowym. Przedstawiamy liczbę zgłoszeń i rodzaje zafałszowań.
Gwarancja Foodfakty – bezpłatne
search console_SM
Materiał udostępniony przez: - Strefa Managera -
Materiał opublikowany dnia: 26.01.2021
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto