-
Nowości w prawie żywnościowym – o czym food business musi wiedzieć
Kategoria: Prawo żywnościowe, 19.09.2025
-
EUDR – obowiązki biznesu w zakresie przeciwdziałania wylesianiu
Kategoria: Prawo żywnościowe, 23.09.2025
-
Import żywności do Polski – wymogi celne
Kategoria: Prawo żywnościowe, 24.09.2025
-
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne – co dalej z listą pending?
Kategoria: Prawo żywnościowe, 30.09.2025
-
Składniki suplementów diety zgodne z prawem – prawo i praktyka
Kategoria: Prawo żywnościowe, 02.10.2025
-
Wykorzystanie grzybów w żywności: novel food, suplementy diety, oświadczenia zdrowotne
Kategoria: Prawo żywnościowe, 06.10.2025
-
Wymagania prawne dla wyrobów do kontaktu z żywnością – wymogi dla papieru i tektury, szkła, ceramiki, stopów metali, gumy, silikonu oraz aktywnych i inteligentnych materiałów
Kategoria: Prawo żywnościowe, 06.10.2025
-
Notyfikacja żywności prozdrowotnej vademecum obsługi systemu powiadamiania e-Sanepid
Kategoria: Prawo żywnościowe, 07.10.2025
-
Znakowanie żywności i suplementów dla dzieci w wieku 3+
Kategoria: Prawo żywnościowe, 10.10.2025
-
Food Defence / Food Fraud zgodnie ze standardami BRCGS Food, IFS Food, FSSC 22000
Kategoria: Prawo żywnościowe, 14.10.2025