Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
SPEŁNIAJ WYMOGI STANDARDÓW GFSI I ZAPOBIEGAJ KRYZYSOM ZANIM POJAWIĄ SIĘ W TWOJEJ FIRMIE
Operatorzy żywnościowi dzięki analizie ryzyka zafałszowań odnoszą realne korzyści poprzez obniżanie ryzyka kryzysu i utraty wizerunku firmy. Analiza ryzyka podatności na zafałszowania jest formalnym wymogiem standardów takich jak IFS czy BRC.
OBOWIĄZKI OPERATORÓW ŻYWNOŚCI ZWIĄZANE Z OGRANICZANIEM RYZYKA ZAFAŁSZOWAŃ
• IDENTYFIKACJA POTENCJALNEGO RYZYKA OSZUSTWA ZWIĄZANEGO Z PRODUKTEM
• ŚLEDZENIE HISTORII OSZUSTW ZWIĄZANYCH Z PRODUKTAMI - INCYDENTY
• UWZGLĘDNIENIE RYZYKA KORUPCJI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI KRAJU POCHODZENIA
FIRMY, KTÓRE MUSZĄ PRZEPROWADZIĆ ANALIZĘ PODATNOŚCI NA ZAFAŁSZWANIA:
• IFS FOOD
• IFS PACK SECURE
• IFS BROKER
• IFS LOGISTIC
• Wybrane standardy BRC i inne standardy rodziny GFSI
KRYTERIA STOSOWANE DO OCENY POZIOMU RYZYKA (wg. IFS):
• Historia incydentów związanych z oszustwem produktowym
• Czynniki ekonomiczne
• Łatwość nieuczciwych działań
• Złożoność łańcucha dostaw
• Aktualne środki kontroli
• Zaufanie dostawcy
CELE PROJEKTU PROBASE360 FoodFraud SCAN
• Monitoring rynku (cały świat) pod kątem zgłoszonych przypadków zafałszowań
• Agregowanie historii incydentów związanych z oszustwami (żywności, materiałów opakowaniowych, suplementów)
• Udostępnianie zebranych informacji w trybie on-line oraz alertów na adres e-mail
• Udostępnienie wielofunkcyjnego narzędzia do wspierania analizy ryzyka w firmach
WARTOŚĆ DODANA DLA OPERATORÓW:
• Błyskawiczny dostęp do wszystkich wymaganych żródeł danych w jednym miejscu (każdorazowo z linkiem do źródła)
• Oszczędność czasu na poszukiwanie informacji
• Ogromna oszczędnosć czasu w trakcie przeprowadzania corocznego przeglądu analizy ryzyka
• Informacje o nowych rodzajach zafałszowań w czasie rzeczysistym
• Dodatkowy raport (pdf) podsumowujący każdy miesiąc
MOŻLIWOŚCI PROBASE360, NARZĘDZIA DLA UŻYTKOWNIKA
• Filtrowanie wedlug klasyfikacji produktów, rodzajów zafałszowań (klasyfikacji GFSI), krajów, innych kryteriów
• Wyszukiwarka elementów zafałszowanych, fałszujących, słów kluczowych, dat ...
• Moduł statystyczny, śledzenie trendów, nowych typów zafałszowań ...
• Informacje o nowych rodzajach zafałszowań w czasie rzeczysistym
• Możliwość generowania raportu (pdf)
• Plan ograniczenia ryzyka Food Fraud - Inteligentny plik Excel
ŹRÓDŁA INFORMACJI
• Oficjalne raporty EU, USDA, WHO, strony instytucji kontrolnych, ministerstw (ponad 35 oficjalnych portali inspekcji krajowych)
• Inne oficjalne portale jak RASFF, IJHARS, Food Standard Agency
• Screening Internetu, doniesienia medialne (ponad 100 źródeł)
• Doniesienia Social Media – LinkedIn
W sumie informacje pochodzą z ponad 130 różnych źródeł z całego świata
DODATKOWE RAPORTY DOSTĘPNE W RAMACH ABONAMENTU
• Miesięczne podsumowanie managerskie każdego miesiaca - pobierz przykład - https://foodfakty.pl/egzemplarz-darmowy-analiza-trendow-ryzyka-zafalszowania-produktow-zywnosciowych-probase360-analizy-food-fraud-styczen-2020
DOSTĘP DO BAZY - SUPER OFERTA WRAZ Z DOSTĘPEM DO STREFY MANAGERA
Dostęp możliwy na dwa sposoby: Abonament roczny, ewentualnie półroczny. Możliwe dodatkowe wsparcie poprzez osobę dedykowanego konsultanta wspierającego proces wyszukiwania odpowiednch danych w bazie.
Chcesz wiedzieć, kto już korzysta z bazy - więcej informacji https://www.probase360.com/ lub masz więcej pytań napisz do nas poprzez formularz poniżej lub zadzwoń 507 726 456
Słowa kluczowe: zafałszowania żywności, produkty zafałszowane, analiza zafałszowań, food fraud
Zafałszowania
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: