Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Probase360 FoodFraud Scan - wszystkie źródła w jednym miejscu

SPEŁNIAJ WYMOGI STANDARDÓW GFSI I ZAPOBIEGAJ KRYZYSOM ZANIM POJAWIĄ SIĘ W TWOJEJ FIRMIE

Operatorzy żywnościowi dzięki analizie ryzyka zafałszowań odnoszą realne korzyści poprzez obniżanie ryzyka kryzysu i utraty wizerunku firmy. Analiza ryzyka podatności na zafałszowania jest formalnym wymogiem standardów takich jak IFS czy BRC.

OBOWIĄZKI OPERATORÓW ŻYWNOŚCI ZWIĄZANE Z OGRANICZANIEM RYZYKA ZAFAŁSZOWAŃ

• IDENTYFIKACJA POTENCJALNEGO RYZYKA OSZUSTWA ZWIĄZANEGO Z PRODUKTEM
• ŚLEDZENIE HISTORII OSZUSTW ZWIĄZANYCH Z PRODUKTAMI - INCYDENTY
• UWZGLĘDNIENIE RYZYKA KORUPCJI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI KRAJU POCHODZENIA 

FIRMY, KTÓRE MUSZĄ PRZEPROWADZIĆ ANALIZĘ PODATNOŚCI NA ZAFAŁSZWANIA:

• IFS FOOD
• IFS PACK SECURE
• IFS BROKER
• IFS LOGISTIC
• Wybrane standardy BRC i inne standardy rodziny GFSI

KRYTERIA STOSOWANE DO OCENY POZIOMU RYZYKA (wg. IFS):

• Historia incydentów związanych z oszustwem produktowym
• Czynniki ekonomiczne
• Łatwość nieuczciwych działań
• Złożoność łańcucha dostaw
• Aktualne środki kontroli
• Zaufanie dostawcy

CELE PROJEKTU PROBASE360 FoodFraud SCAN

• Monitoring rynku (cały świat) pod kątem zgłoszonych przypadków zafałszowań
• Agregowanie historii incydentów związanych z oszustwami (żywności, materiałów opakowaniowych, suplementów)
• Udostępnianie zebranych informacji w trybie on-line oraz alertów na adres e-mail
• Udostępnienie wielofunkcyjnego narzędzia do wspierania analizy ryzyka w firmach

WARTOŚĆ DODANA DLA OPERATORÓW:

• Błyskawiczny dostęp do wszystkich wymaganych żródeł danych w jednym miejscu (każdorazowo z linkiem do źródła)
• Oszczędność czasu na poszukiwanie informacji 
• Ogromna oszczędnosć czasu w trakcie przeprowadzania corocznego przeglądu analizy ryzyka 
• Informacje o nowych rodzajach zafałszowań w czasie rzeczysistym 
• Dodatkowy raport (pdf) podsumowujący każdy miesiąc 

MOŻLIWOŚCI PROBASE360, NARZĘDZIA DLA UŻYTKOWNIKA

• Filtrowanie wedlug klasyfikacji produktów, rodzajów zafałszowań (klasyfikacji GFSI), krajów, innych kryteriów 
• Wyszukiwarka elementów zafałszowanych, fałszujących, słów kluczowych, dat ...
• Moduł statystyczny, śledzenie trendów, nowych typów zafałszowań ...
• Informacje o nowych rodzajach zafałszowań w czasie rzeczysistym
• Możliwość generowania raportu (pdf)
• Plan ograniczenia ryzyka Food Fraud - Inteligentny plik Excel

ŹRÓDŁA INFORMACJI

• Oficjalne raporty EU, USDA, WHO, strony instytucji kontrolnych, ministerstw (ponad 35 oficjalnych portali inspekcji krajowych)
• Inne oficjalne portale jak RASFF, IJHARS, Food Standard Agency
• Screening Internetu, doniesienia medialne (ponad 100 źródeł)
• Doniesienia Social Media – LinkedIn
W sumie informacje pochodzą z ponad 130 różnych źródeł z całego świata

DODATKOWE RAPORTY DOSTĘPNE W RAMACH ABONAMENTU

• Miesięczne podsumowanie managerskie każdego miesiaca - pobierz przykład - https://foodfakty.pl/egzemplarz-darmowy-analiza-trendow-ryzyka-zafalszowania-produktow-zywnosciowych-probase360-analizy-food-fraud-styczen-2020  
 

DOSTĘP DO BAZY - SUPER OFERTA WRAZ Z DOSTĘPEM DO STREFY MANAGERA

Dostęp możliwy na dwa sposoby: Abonament roczny, ewentualnie półroczny. Możliwe dodatkowe wsparcie poprzez osobę dedykowanego konsultanta wspierającego proces wyszukiwania odpowiednch danych w bazie.

Chcesz wiedzieć, kto już korzysta z bazy - więcej informacji https://www.probase360.com/ lub masz więcej pytań napisz do nas poprzez formularz poniżej lub zadzwoń 507 726 456

Do 31 sierpnia 2024 r. obowiązuje oferta wakacyjna. Kup dostęp do Probase360 i/lub Strefy Managera i dobierz jeden bonus. Kliknij aby zapoznać się z ofertą

Słowa kluczowe: zafałszowania żywności, produkty zafałszowane, analiza zafałszowań, food fraud

Zafałszowania

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.