Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Zafałszowania żywności - trendy wrzesień-październik 2019

Zafałszowania żywności - trendy wrzesień-październik  2019

Raporty FoodFakty

Od stycznia 2018 systematycznie śledzimy wszelkie informacje o produktach zafałszowanych i niebezpiecznych pojawiające się na portalach urzędowych, mediach fachowych, raportach, social mediach z całego świata. Wszystkie nowe przypadki katalogujemy w bazie danych i udostępniamy on-line naszym klientom. W bazie znajduje się już informacja o ponad 1500 produktach zafałszowanych, a sama baza umożliwia analizę przypadków pod wieloma perspektywami.

Okres wrzesień-październik 2019 przyniósł informacje o 198 nowych przypadkach zafałszowań żywności. Niniejszy Raport „Trendy” stworzyliśmy w celu przybliżenia ogólnych informacji o trendach zafałszowań na podstawie danych zawartych w bazie Probase 360 oraz pokazania wybranych możliwości bazy, jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem produktów.

Zapraszamy do zapoznania się z dwumiesięcznym raportem „Trendy”, a w przypadku zainteresowania bardziej szczegółowymi i codziennie aktualizowanymi informacjami o zafałszowaniach żywności z możliwością filtrowania treiści i z funkcją alertu e-mail zapraszamy do korzystania bezpośrednio z bazy Probase 360. W raporcie uwzględniono dane aktualne na dzień 19.12.2019 r.

Niezbędnymi elementamiszacowania ryzyka zafałszowania żywności są:

- Śledzenie nowych rodzajów zafałszowań w tym ich metod z uwzględnieniem surowców, składników, technologii

- Śledzenie trendów,zwiększającej lub zmniejszającejsię intensywności konkretnych zafałszowań

- Weryfikacja ryzyka źródeł pochodzenia (rynków z których pochodzą produkty i surowce)

Probase360 zapewnia wszystkie wymienione wyżej elementy zarządzania ryzykiem zafałszowań

Raport miesięczny Probase

Aby na bieżąco powiadamiać branżę o przypadkach fałszowania żywności, eksperci ProBase360 monitorują zgłoszenia dotyczące zafałszowań produktów spożywczych.

Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy na podstawie danych zawartych w bazie Probase 360 raport zawierający najważniejsze trendy zafałszowań, obejmujące wrzesień-październik 2019 roku.

Plik dostępny jest do pobrania poniżej. Kolejne materiały będziemy publikować cyklicznie na łamach portalu FoodFakty - zachęcamy do śledzenia!

Słowa kluczowe: zafałszowania żywności, food fraud, produkty zafałszowane, zafałszowane produkty spożywcze 

ZOBACZ POZOSTAŁE RAPORTY: ZAFAŁSZOWANIA ŻYWNOŚCI

Materiał udostępniony przez: Probase 360

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn