Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Zafałszowania żywności - trendy wrzesień-październik 2019

Zafałszowania żywności - trendy wrzesień-październik  2019

Raporty FoodFakty

Od stycznia 2018 systematycznie śledzimy wszelkie informacje o produktach zafałszowanych i niebezpiecznych pojawiające się na portalach urzędowych, mediach fachowych, raportach, social mediach z całego świata. Wszystkie nowe przypadki katalogujemy w bazie danych i udostępniamy on-line naszym klientom. W bazie znajduje się już informacja o ponad 1500 produktach zafałszowanych, a sama baza umożliwia analizę przypadków pod wieloma perspektywami.

Okres wrzesień-październik 2019 przyniósł informacje o 198 nowych przypadkach zafałszowań żywności. Niniejszy Raport „Trendy” stworzyliśmy w celu przybliżenia ogólnych informacji o trendach zafałszowań na podstawie danych zawartych w bazie Probase 360 oraz pokazania wybranych możliwości bazy, jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem produktów.

Zapraszamy do zapoznania się z dwumiesięcznym raportem „Trendy”, a w przypadku zainteresowania bardziej szczegółowymi i codziennie aktualizowanymi informacjami o zafałszowaniach żywności z możliwością filtrowania treiści i z funkcją alertu e-mail zapraszamy do korzystania bezpośrednio z bazy Probase 360. W raporcie uwzględniono dane aktualne na dzień 19.12.2019 r.

Niezbędnymi elementamiszacowania ryzyka zafałszowania żywności są:

- Śledzenie nowych rodzajów zafałszowań w tym ich metod z uwzględnieniem surowców, składników, technologii

- Śledzenie trendów,zwiększającej lub zmniejszającejsię intensywności konkretnych zafałszowań

- Weryfikacja ryzyka źródeł pochodzenia (rynków z których pochodzą produkty i surowce)

Probase360 zapewnia wszystkie wymienione wyżej elementy zarządzania ryzykiem zafałszowań

Raport miesięczny Probase

Aby na bieżąco powiadamiać branżę o przypadkach fałszowania żywności, eksperci ProBase360 monitorują zgłoszenia dotyczące zafałszowań produktów spożywczych.

Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy na podstawie danych zawartych w bazie Probase 360 raport zawierający najważniejsze trendy zafałszowań, obejmujące wrzesień-październik 2019 roku.

Plik dostępny jest do pobrania poniżej. Kolejne materiały będziemy publikować cyklicznie na łamach portalu FoodFakty - zachęcamy do śledzenia!

Słowa kluczowe: zafałszowania żywności, food fraud, produkty zafałszowane, zafałszowane produkty spożywcze 

ZOBACZ POZOSTAŁE RAPORTY: ZAFAŁSZOWANIA ŻYWNOŚCI

 

 


UWAGA - GWARANCJA FOODFAKTY

Foodfakty nie pobierają i nie będą pobierać żadnych opłat za pobranie materiałów ogólnie dostępnych dla czytelników na portalu oraz za rejestrację konta czytelnika. Jeśli materiały są możliwe do pobrania przez zalogowanego czytelnika lub poprzez kwestionariusz to na pewno nie łaczą się z tym żadne opłaty ani przyszłe zobowiązania. Jeśli materiały są odpłatne, to są jednoznacznie oznaczone oraz podana jest cena, a udostępnienie materiału następuje wyłacznie po wcześniejszej zapłacie, kóra jest potwierdzeniem zlecenia.

Materiał udostępniony przez: Probase360

Materiał opublikowany dnia: 20.12.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.