Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Raporty FoodFakty
Od stycznia 2018 systematycznie śledzimy wszelkie informacje o produktach zafałszowanych i niebezpiecznych pojawiające się na portalach urzędowych, mediach fachowych, raportach, social mediach z całego świata. Wszystkie nowe przypadki katalogujemy w bazie danych i udostępniamy on-line naszym klientom. W bazie znajduje się już informacja o ponad 1250 produktach zafałszowanych, a sama baza umożliwia analizę przypadków pod wieloma perspektywami.
W najbliższych miesiącach uruchomimy bazę produktów niebezpiecznych, która umożliwi szacowanie bezpieczeństwa surowców.
Okres lipiec-sierpień 2019 przyniósł informacje o 195 nowych przypadkach zafałszowań żywności.
Niniejszy Raport „Trendy” stworzyliśmy w celu przybliżenia ogólnych informacji o trendach zafałszowań na podstawie danych zawartych w bazie Probase 360 oraz pokazaniu wybranych możliwości bazy, jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem produktów.
Zapraszamy do zapoznania się z dwumiesięcznym raportem „Trendy”, a w przypadku zainteresowania bardziej szczegółowymi i codziennie aktualizowanymi informacjami o zafałszowaniach żywności wraz z funkcją alertu e-mail zapraszamy do korzystania bezpośrednio z bazy. W raporcie uwzględniono dane aktualne na dzień 07.10.2019 r.
Elementy szacowania ryzyka zafałszowania:
-Śledzenie nowych rodzajów zafałszowań w tym ich metod z uwzględnieniem surowców, składników, technologii
-Śledzenie trendów, zwiększającej lub zmniejszającej się intensywności konkretnych zafałszowań
-Weryfikacja ryzyka źródeł pochodzenia (rynków z których pochodzą produkty i surowce)
- Probase360 zapewnia wszystkie wymienione wyżej elementy zarządzania ryzykiem zafałszowań
Raport miesięczny Probase
Aby na bieżąco powiadamiać branżę o przypadkach fałszowania żywności, eksperci ProBase360 monitorują zgłoszenia dotyczące zafałszowań produktów spożywczych.
Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy na podstawie danych zawartych w bazie Probase 360 raport zawierający najważniejsze trendy zafałszowań, obejmujące lipiec i sierpień 2019 roku.
Plik dostępny jest do pobrania poniżej. Kolejne materiały będziemy publikować cyklicznie na łamach portalu FoodFakty - zachęcamy do śledzenia!
Słowa kluczowe: zafałszowania żywności, food fraud, produkty zafałszowane, zafałszowane produkty spożywcze
ZAŁÓŻ DARMOWE KONTO CZYTELNIKA I POBIERAJ MATERIAŁY
UWAGA - GWARANCJA FOODFAKTY
Foodfakty nie pobierają i nie będą pobierać żadnych opłat za pobranie materiałów ogólnie dostępnych dla czytelników na portalu oraz za rejestrację konta czytelnika. Jeśli materiały są możliwe do pobrania przez zalogowanego czytelnika lub poprzez kwestionariusz to na pewno nie łaczą się z tym żadne opłaty ani przyszłe zobowiązania. Jeśli materiały są odpłatne, to są jednoznacznie oznaczone oraz podana jest cena, a udostępnienie materiału następuje wyłacznie po wcześniejszej zapłacie, kóra jest potwierdzeniem zlecenia.
Materiał udostępniony przez: Probase360
Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto