Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Zafałszowania żywności - trendy lipiec-sierpień 2019

Zafałszowania żywności - trendy lipiec-sierpień 2019

Raporty FoodFakty

Od stycznia 2018 systematycznie śledzimy wszelkie informacje o produktach zafałszowanych i niebezpiecznych pojawiające się na portalach urzędowych, mediach fachowych, raportach, social mediach z całego świata. Wszystkie nowe przypadki katalogujemy w bazie danych i udostępniamy on-line naszym klientom. W bazie znajduje się już informacja o ponad 1250 produktach zafałszowanych, a sama baza umożliwia analizę przypadków pod wieloma perspektywami.
W najbliższych miesiącach uruchomimy bazę produktów niebezpiecznych, która umożliwi szacowanie bezpieczeństwa surowców.

Okres lipiec-sierpień 2019 przyniósł informacje o 195 nowych  przypadkach zafałszowań żywności.

Niniejszy  Raport „Trendy” stworzyliśmy w celu przybliżenia ogólnych informacji o trendach zafałszowań na podstawie danych zawartych w bazie Probase 360 oraz pokazaniu wybranych możliwości bazy, jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem produktów.

Zapraszamy do zapoznania się z dwumiesięcznym raportem „Trendy”, a w przypadku zainteresowania bardziej szczegółowymi i codziennie aktualizowanymi informacjami o zafałszowaniach żywności wraz z funkcją alertu e-mail zapraszamy do korzystania bezpośrednio z bazy. W raporcie uwzględniono dane aktualne na dzień 07.10.2019 r.

Elementy szacowania ryzyka zafałszowania:

-Śledzenie nowych rodzajów zafałszowań w tym ich metod z uwzględnieniem surowców, składników, technologii

-Śledzenie trendów, zwiększającej lub zmniejszającej się intensywności konkretnych zafałszowań

-Weryfikacja ryzyka źródeł pochodzenia (rynków z których pochodzą produkty i surowce)

- Probase360 zapewnia wszystkie wymienione wyżej elementy zarządzania ryzykiem zafałszowań

Raport miesięczny Probase

Aby na bieżąco powiadamiać branżę o przypadkach fałszowania żywności, eksperci ProBase360 monitorują zgłoszenia dotyczące zafałszowań produktów spożywczych.

Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy na podstawie danych zawartych w bazie Probase 360 raport zawierający najważniejsze trendy zafałszowań, obejmujące lipiec i sierpień 2019 roku.

Plik dostępny jest do pobrania poniżej. Kolejne materiały będziemy publikować cyklicznie na łamach portalu FoodFakty - zachęcamy do śledzenia!

Słowa kluczowe: zafałszowania żywności, food fraud, produkty zafałszowane, zafałszowane produkty spożywcze 

 

ZAŁÓŻ DARMOWE KONTO CZYTELNIKA I POBIERAJ MATERIAŁY

BUDUJEMY SPOŁECZNOŚĆ FOODFAKTY - KONTA UŻYTKOWNIKÓW - WSPÓLNIE BUDUJEMY KULTURĘ BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

ZOBACZ POZOSTAŁE RAPORTY: ZAFAŁSZOWANIA ŻYWNOŚCI

Materiał udostępniony przez: Probase 360

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn