Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Baza zafałszowań Probase360 oferuje najwięcej rozwiązań po najniższej cenie i przede wszystkim polską wersję językową.

Zawartość Bazy Produktów Zafałszowanych:

  • Klasyfikacja Produktów – Grupa – np. Napoje i soki
  • Element zafałszowany –  tartrazyna E102, błękit brylantowy FCF E133
  • Czynnik fałszujący – składnik niezadeklarowany 
  • Opis produktu PL – opis przypadku (tłumaczenie na PL)
    Rok – rok zdarzenia
  • Kraj pochodzenia i wykrycia ( jeśli dane dostępne)
  • Źródło informacji – np. RASFF, Internet, Raporty EU ( link do źródła )
  • Rodzaj zafałszowania – klasyfikacja według systemy GFSI
  • Priorytet  i działania zapobiegawcze – sukcesywnie rozbudowywany dział*
  • Co badać – rekomendacje jeśli są dostępne*
  • Wytyczne przewodników i oficjalnych opracowań*
    *Uwaga: elementy sukcesywnie uzupełniane

Dane źródłowe

  • Oficjalne raporty EU, USDA, WHO, strony Ministerstw
  • Inne oficjalne portale jak RASFF, IJHARS, Food Standard Agency…
  • Screening Internetu,
  • Doniesienia Social Media – LinkedIn
  • Kilkadziesiąt różnych źródeł informacji
    Gromadzimy szczegółowe dane od początku 2018 – w bazie jest obecnie ponad 600 zgłoszeń

Narzędzia w bazie

  • Alert na konto e-mail
  • Zaawansowane filtry wyszukiwania
  • Moduł statystyczny/analityczny/ szybka analiza przypadków
  • Generowanie raportów o wybranych zgłoszeniach  w formacie pdf

Słowa kluczowe: zafałszowania żywności, food fraud, baza zafałszowań, produkty niebezpieczne

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.