Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Probase360 FoodFraud Scan - wszystkie źródła w jednym miejscu

SPEŁNIAJ WYMOGI STANDARDÓW GFSI I ZAPOBIEGAJ KRYZYSOM ZANIM POJAWIĄ SIĘ W TWOJEJ FIRMIE

Operatorzy żywnościowi dzięki analizie ryzyka zafałszowań odnoszą realne korzyści poprzez obniżanie ryzyka kryzysu i utraty wizerunku firmy. Analiza ryzyka podatności na zafałszowania jest formalnym wymogiem standardów takich jak IFS czy BRC, już wkrótce zaostrzą sie kryteria oceny wdrożonych systemów podczas audytów. Standard IFS wlaśnie opublikował nowy przewodnik do analizy ryzyka zafałsozwan - https://www.ifs-certification.com/images/standards/ifs_food6/documents/IFS_Guideline_Product_Fraud_Mitigation_V2_EN.pdf

OBOWIĄZKI OPERATORÓW ŻYWNOŚCI ZWIĄZANE Z OGRANICZANIEM RYZYKA ZAFAŁSZOWAŃ

• IDENTYFIKACJA POTENCJALNEGO RYZYKA OSZUSTWA ZWIĄZANEGO Z PRODUKTEM
• ŚLEDZENIE HISTORII OSZUSTW ZWIĄZANYCH Z PRODUKTAMI - INCYDENTY
• UWZGLĘDNIENIE RYZYKA KORUPCJI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI KRAJU POCHODZENIA 

FIRMY, KTÓRE MUSZĄ PRZEPROWADZIĆ ANALIZĘ PODATNOŚCI NA ZAFAŁSZWANIA:

• IFS FOOD
• IFS PACK SECURE
• IFS BROKER
• IFS LOGISTIC
• Wybrane standardy BRC i innych standardów rodziny GFSI

KRYTERIA STOSOWANE DO OCENY POZIOMU RYZYKA (wg. IFS):

• Historia incydentów związanych z oszustwem produktowym
• Czynniki ekonomiczne
• Łatwość nieuczciwych działań
• Złożoność łańcucha dostaw
• Aktualne środki kontroli
• Zaufanie dostawcy

CELE PROJEKTU PROBASE360 FoodFraud SCAN

• Monitoring rynku (cały świat) pod kątem zgłoszonych przypadków zafałszowań
• Agregowanie historii incydentów związanych z oszustwami (żywności, materiałów opakowaniowych, suplementów)
• Udostępnianie zebranych informacji w trybie on-line oraz alertów na adres e-mail
• Udostępnienie wielofunkcyjnego narzędzia do wspierania analizy ryzyka w firmach

WARTOŚĆ DODANA DLA OPERATORÓW:

• Błyskawiczny dostęp do wszystkich wymaganych żródeł danych w jednym miejscu (każdorazowo z linkiem do źródła)
• Oszczędność czasu na poszukiwanie informacji 
• Ogromna oszczędnosć czasu w trakcie przeprowadzania corocznego przeglądu analizy ryzyka 
• Informacje o nowych rodzajach zafałszowań w czasie rzeczysistym 
• Dodatkowy raport (pdf) podsumowujący każdy miesiąc 

MOŻLIWOŚCI PROBASE360, NARZĘDZIA DLA UŻYTKOWNIKA

• Filtrowanie wedlug klasyfikacji produktów, rodzajów zafałszowań (klasyfikacji GFSI), krajów, innych kryteriów 
• Wyszukiwarka elementów zafałszowanych, fałszujących, słów kluczowych, dat ...
• Moduł statystyczny, śledzenie trendów, nowych typów zafałszowań ...
• Informacje o nowych rodzajach zafałszowań w czasie rzeczysistym
• Możliwość generowania raportu (pdf)

ŹRÓDŁA INFORMACJI

• Oficjalne raporty EU, USDA, WHO, strony instytucji kontrolnych, ministerstw (ponad 35 oficjalnych portali inspekcji krajowych)
• Inne oficjalne portale jak RASFF, IJHARS, Food Standard Agency
• Screening Internetu, doniesienia medialne (ponad 100 źródeł)
• Doniesienia Social Media – LinkedIn
W sumie informacje pochodzą z ponad 130 różnych źródeł z całego świata

DODATKOWE RAPORTY DOSTĘPNE W RAMACH ABONAMENTU

• Miesięczne podsumowanie managerskie każdego miesiaca - pobierz przykład - https://foodfakty.pl/egzemplarz-darmowy-analiza-trendow-ryzyka-zafalszowania-produktow-zywnosciowych-probase360-analizy-food-fraud-styczen-2020  
• Kwartalnie - Indeksy korukcji krajów
• Kwartalnie - Indeksy bezpieczeństwa żywnosci krajów 

 

DOSTĘP DO BAZY - SUPER OFERTA - RABAT 30% DLA KLIENTÓW STREFY MANAGERA

Dostęp możliwy na dwa sposoby: Abonament roczny ewentualnie półroczny lub dostęp na czas wykonywania przez Państwa przeglądu dokumentacji i analizy podatności na zafałszowania na okres 1 miesiaca. Możliwowe dodatkowe wsparcie poprzez osobę dedykowanego konsultanta wpierającego proces wyszukiwania odpowiednch danych w bazie.

Chcesz wiedzieć, kto już korzysta z bazy - więcej informacji https://www.prokonsument.net/ lub masz więcej pytań napisz do nas poprzez formulrz poniżej lub zadzwoń 507 726 456

Słowa kluczowe: zafałszowania żywności, produkty zafałszowane, analiza zafałszowań, food fraud

Zafałszowania

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn