Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Raport Trendy Zafałszowań Żywności w 2019 r.

Raport Trendy Zafałszowań Żywności w 2019 r.

Od stycznia 2018 systematycznie śledzimy wszelkie informacje o produktach zafałszowanych i niebezpiecznych pojawiające się na portalach urzędowych, mediach fachowych, raportach, social mediach z całego świata. Wszystkie nowe przypadki katalogujemy w bazie danych i udostępniamy on-line naszym klientom. W bazie znajduje się już informacja o ponad 1050 produktach zafałszowanych, a sama baza umożliwia analizę przypadków pod wieloma perspektywami. W najbliższych miesiącach uruchomimy bazę produktów niebezpiecznych, która umożliwi szacowanie bezpieczeństwa surowców.

Okres styczeń-czerwiec 2019 przyniósł informacje o 413 nowych przypadkach zafałszowań żywności.

Niniejszy Raport „Trendy” stworzyliśmy w celu przybliżenia ogólnych informacji o trendach zafałszowań na podstawie danych zawartych w bazie Probase 360, oraz pokazaniu wybranych możliwości bazy jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem produktów.

Zapraszamy do zapoznania się z półrocznym raportem „Trendy”, a w przypadku zainteresowania bardziej szczegółowymi i codziennie aktualizowanymi informacjami o zafałszowaniach żywności wraz z funkcją alertu e-mail zapraszamy do korzystania bezpośrednio z bazy. W raporcie uwzględniono dane aktualne na dzień 01.08.2019 r.

Niezbędnymi elementami szacowania ryzyka zafałszowania żywności są:

  • Śledzenie nowych rodzajów zafałszowań w tym ich metod z uwzględnieniem surowców, składników, technologii
  • Śledzenie trendów, zwiększającej lub zmniejszającej się intensywności konkretnych zafałszowań
  • Weryfikacja ryzyka źródeł pochodzenia (rynków z których pochodzą produkty i surowce)

Probase360 zapewnia wszystkie wymienione wyżej elementy zarządzania ryzykiem zafałszowań

ZOBACZ POZOSTAŁE RAPORTY: ZAFAŁSZOWANIA ŻYWNOŚCI 

Aktualnie wszystkie odnotowane przez nas zafałszowania żywności, suplementów diety, opakowań publikujemy na bieżąco w polskiej bazie zafałszowań żywności Probase360. Baza spełnia funkcję monitoringu zafałszowań żywności oraz jest świetnym narzędziem do analiz i opracowania planu ograniczenia ryzyka oszustw żywnościowych.

Dowiedz się więcej o narzędziach Probase360 i Strefie Managera

Materiał udostępniony przez: Probase360

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.