Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Egzemplarz darmowy - Analiza trendów ryzyka zafałszowania produktów żywnościowych Probase360 Analizy Food Fraud - listopad 2019

Egzemplarz darmowy - Analiza trendów ryzyka zafałszowania produktów żywnościowych Probase360 Analizy Food Fraud - listopad 2019

Wstęp

Raporty są dostępne:

- w ramach abonamentu dostępu do Probase360 

Raport został przygotowany z myślą i w celu oszczędzenia czasu przez zespoły zarządzania jakością i bezpieczeństwem oraz maksymalnego ułatwienia analizy ryzyka zafałszowań.

Raport naszym zdaniem w pełni zastępuje wielogodzinną pracę i z pewnością stanie się podstawowym narzędziem do efektywnego zarządzania analizą ryzyka wystąpienia zafałszowania produktów w firmach produkcyjnych. Informacje zawarte w opracowaniu są zgodne z zaleceniami standardów rodziny GFSI.

Śledzimy codziennie ponad 100 źródeł informacji, na które składają się: rządowe portale instytucji kontrolnych, media fachowe, raporty, portale informacyjne, portale organizacji pozarządowych i social media. Wszystkie przypadki analizujemy i katalogujemy w bazie danych Probase 360, a następnie udostępniamy on-line naszym klientom. Niniejsza analiza została opracowana na podstawie tych danych.

Zawartość raportu i analizy:

  • Definicje, jak czytać raport
  • Kraj pochodzenia; Kraj zgłaszający
  • Analizy trendów – Rodzaj zafałszowania; Czynnik fałszujący; Element zafałszowany
  • Trendy dla poszczególnych grup produktowych
  • Szczegółowa lista wszystkich zgłoszeń danego miesiąca
  • Linki do źródeł bazowych o zafałszowaniach dla każdego produktu 
  • Case study

listopadzie 2019 zgłoszono 99 nowych  przypadków zafałszowań żywności

Więcej o Probase360 czytaj tutaj 

      

Niniejszy egzemplarz jest wersją darmową i służy do celów informacyjnych.

 

ZOBACZ POZOSTAŁE RAPORTY: ZAFAŁSZOWANIA ŻYWNOŚCI 

Aktualnie wszystkie odnotowane przez nas zafałszowania żywności, suplementów diety, opakowań publikujemy na bieżąco w polskiej bazie zafałszowań żywności Probase360. Baza spełnia funkcję monitoringu zafałszowań żywności oraz jest świetnym narzędziem do analiz i opracowania planu ograniczenia ryzyka oszustw żywnościowych.

Dowiedz się więcej o narzędziach Probase360 i Strefie Managera


UWAGA - GWARANCJA FOODFAKTY

Foodfakty nie pobierają i nie będą pobierać żadnych opłat za pobranie materiałów ogólnie dostępnych dla czytelników na portalu oraz za rejestrację konta czytelnika. Jeśli materiały są możliwe do pobrania przez zalogowanego czytelnika lub poprzez kwestionariusz to na pewno nie łaczą się z tym żadne opłaty ani przyszłe zobowiązania. Jeśli materiały są odpłatne, to są jednoznacznie oznaczone oraz podana jest cena, a udostępnienie materiału następuje wyłacznie po wcześniejszej zapłacie, kóra jest potwierdzeniem zlecenia.

Materiał udostępniony przez: Probase360

Materiał opublikowany dnia: 10.03.2020

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.