Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Alfa Laval wprowadza na rynek najbardziej higieniczne dekantery zaprojektowane specjalnie dla przemysłu spożywczego

Kategoria: Procesy i Technologie

Optymalny poziom higieny jest niezbędny na każdym etapie procesu produkcji żywności, a standardy w tym zakresie stale się zmieniają i ewoluują. Alfa Laval wprowadziła na rynek nowy dekanter Alfa Laval Foodec Hygiene Plus, który pomaga przemysłowi spożywczemu spełniać i przewyższać zmieniające się wymagania.

Dekantery posiadają szereg funkcji mających na celu podniesienie poziomu higieny przy jednoczesnym zachowaniu doskonałych parametrów pracy, jakich oczekuje się od dekanterów Alfa Laval.

Wyznaczanie nowych standardów

Dekanter Alfa Laval Foodec Hygiene Plus jest standardowo wyposażony w szereg funkcji, które zostały starannie opracowane w celu zapewnienia optymalnego poziomu higieny i bardziej efektywnego procesu mycia. Otwory drenażowe powodują, że w wirówce dekantacyjnej pozostaje mniej resztek, co poprawia ogólną czystość i ogranicza możliwość wystąpienia nieplanowanych przestojów.

Ponadto, zintegrowany system do czyszczenia na miejscu (CIP) ułatwia czyszczenie każdej części wewnętrznej ramy i zewnętrznej części bębna, a rura podająca CIP ułatwia dostęp do krytycznych obszarów martwych końców rury podającej, w szczególności do obszaru wokół strefy podawania dekantera i sekcji stożka. Wszystkie powierzchnie zwilżane produktem są również zaprojektowane tak, aby były jak najbardziej gładkie, co ogranicza gromadzenie się biofilmu i poprawia ogólną higienę.

Dodatkowe funkcje zapewniają wyjątkową higienę

Standardowe funkcje i konstrukcja zapewniają, że Foodec Hygiene Plus jest idealny do wszelkich zastosowań, gdzie wyjątkowa higiena jest niezbędna, ale każde zastosowanie spożywcze jest inne, a każdy producent ma inne wymagania. Dlatego też dostępne są opcjonalne dodatki, które jeszcze bardziej podnoszą poziom higieny.

Technologia TrueStainlessTM zapewnia, że rama i inne kluczowe części, które mogą mieć kontakt z atmosferą korozyjną, wykonane są z litej stali nierdzewnej, co zapewnia optymalną higienę i dłuższą żywotność urządzenia.

SaniRibs® to zgrzewane żebra, które zapewniają optymalne tarcie, co skutkuje lepszym transportem cząstek stałych, eliminując przy tym punkty zapalne i jeszcze bardziej ułatwiając czyszczenie. Ta innowacyjna
technologia eliminuje również miejsca częstego występowania patogenów i pozwala na łatwe czyszczenie, co oznacza dłuższe serie produkcyjne, mniej konserwacji ręcznej i większe zyski.

"Alfa Laval Foodec Hygiene Plus stanowi znaczący krok naprzód w dziedzinie higieny dekanterów" - mówi Cristina Lisbona, Global Sales Manager. "Znamy branżę spożywczą i wiemy, że higiena jest absolutnie niezbędna. Nasze nowe rozwiązanie zostało zaprojektowane specjalnie w celu poprawy produktywności, efektywności czyszczenia, ogólnej higieny i ostatecznie jakości produktu."

Aby dowiedzieć się więcej o nowym Foodec Hygiene Plus, odwiedź stronę:

Alfa Laval - Foodec Hygiene Plus - zaawansowane przetwórstwo spożywcze | Alfa Laval

Albo pobierz broszurę >>POBIERZ<<

Oraz folder produktowy >>POBIERZ<<

Wybierz temat: Nowości rynkowe Procesy i Technologie

Autor: Alfa Laval

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.