Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 14.06.2024 Miejsce: ON-LINE / Gdynia
Czas trwania: 3 h
Podczas warsztatów sensorycznych uczestnicy będą mieli okazję zapoznać się z podstawami analizy i terminologią sensoryczną a
także będą uczestniczyć w testach weryfikacyjnych dotyczących zapachu i smaku oraz testach sensorycznych badania opakowań.
Testy mają na celu ocenę indywidualnej wrażliwości sensorycznej poszczególnych uczestników oraz poznanie techniki badania
opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z zasadami przeprowadzania badań sensorycznych, czynnikami wpływającymi na
wyniki badań, zasadami wykonania badania zmian zapachu i smaku żywności w wyniku kontaktu z opakowaniem.
Szkolenie skierowane do wszystkich osób związanych z analizą sensoryczną opakowań, a w szczególności pracowników
laboratorium, kontroli jakości, marketingu i R&D oraz produkcji w branży opakowaniowej.
WYKŁADY:
1. Zasady wykonania badań sensorycznych.
2. Czynniki wpływające na miarodajność badań sensorycznych.
3. Metody analizy sensorycznej stosowane przy ocenie zmian zapachu i smaku żywności w wyniku kontaktu z opakowaniem.
4. Różnice między DIN 10955:2004 a DIN 10955:2023-02 (najważniejsze zmiany).
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-141-SEN_Badanie-zmian-zapachu-i-smaku-przy-kontakcie-opakowania-z-zywnoscia_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły