Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
28 lipca 2017 r. weszło w życie rozporządzenie Komisji (UE) 2017/1237 z dnia 7 lipca 2017 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1881/2006 w odniesieniu do najwyższego dopuszczalnego poziomu cyjanowodoru w nieprzetworzonych całych, mielonych, rozdrobnionych, łupanych, siekanych pestkach moreli wprowadzanych do obrotu i przeznaczonych dla konsumentów końcowych.
Na podstawie rozporządzenia:
Rozporządzenie ma zastosowanie od daty wejścia w życie.
Centrum Prawa Żywnościowego: www.food-law.pl
Przeczytaj także
14 lipca 2017 r. opublikowano rozporządzenie Komisji (UE) 2017/1270 zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania węglanu potasu (E 501) w owocach i...
W ostatnim czasie Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych wydał następujące decyzje w zakresie zafałszowania środków spożywczych...