-
06.03.2023
Szczególne znaczenie przy ocenie bezpieczeństwa wyrobów cukierniczych ma obecność gatunku Salmonella. Solus One Salmonella zapewnia najlepszą w swojej klasie wydajność — ten system testowania patogenów firmy PerkinElmer oferuje wysokiej jakości, solidną, ekonomiczną i szybką metodę, której czas uzyskiwania wyników jest znacznie krótszy niż metody hodowlane.
Czytaj więcej
-
28.03.2022
Dzisiejsze metody diagnostyczne mogą wykryć pojedynczą komórkę Listeria monocytogenes obecną w próbce ze środowiska produkcyjnego. Do jej wykrycia muszą być jednak spełnione podstawowe warunki. Przede wszystkim musimy ją znaleźć/pobrać w środowisku produkcyjnym, a następnie zachować jej żywotność podczas transportu do laboratorium i zachować jej zdolność do namnażania się aż do analizy. Na koniec pozostaje nam wybrać metodę detekcji, która może wpłynąć głównie na czas analizy.
Czytaj więcej
BIOING powstała jako firma produkcyjno-handlowa działająca w rolnictwie, przemyśle spożywczym, farmaceutycznym i paszowym.
Zajmujemy się diagnostyką żywności, diagnostyką weterynaryjną i sprzętem laboratoryjnym. Dostarczamy sprzęt technologiczny, instrumenty laboratoryjne i laboratoryjne narzędzia diagnostyczne dla małych i międzynarodowych firm z branży spożywczej, farmacji, rolnictwa i innych. Ponieważ metody interdyscyplinarne są ze sobą powiązane, mamy również ofertę dla laboratoriów klinicznych.
Oferujemy rozwiązania do pobierania próbek, przechowywania i ich transportu do laboratoriów, narzędzia do analizy mikrobiologicznej, ale także szybkie testy – w zakresie mikrobiologii, oznaczeń enzymatycznych, czyste enzymy, diagnostykę ATP oraz wiele innych.
Słowa kluczowe: diagnostyka żywności, diagnostyka laboratoryjna, sprzęt laboratoryjny, przemysł spożywczy, rolnictwo