Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

BRC Global Standard for Food Safety Issue 7, jako pierwszy uznany przez GFSI za zgodny z Guidance Document v 7.1

Kategoria: Biznes

Inicjatywa Global Food Safety Initiative (GFSI) wydała nowy dokument benchmarkingowy stosowany w procesie kontroli właścicieli standardów - Guidance Document V 7.1.

BRC Global Standard for Food Safety Issue 7, który jako pierwszy osiągnął pełną analizę porównawczą i został uznany za zgodny z wymaganiami nowego benchmarkingowego dokumentu GFS. Uznanie przez GFSI wzmacnia znacząco pozycję BRC Global Standards, w tym standardu bezpieczeństwa żywności, jako wiodącego standardu globalnego.

Standard globalny BRC dla żywności, opublikowany w 1998 roku, i jako pierwszy już wówczas uznany przez GFSI, jest regularnie uaktualniany i dostosowywany do bieżących wymagań oraz wyzwań w zakresie produkcji bezpiecznej żywności na skalę światową.

Standard stanowi podstawy dla producentów żywności odpowiedzialnych za produkcję bezpiecznej żywności zgodnej w wymaganiami klientów i jest już znakomicie rozpoznany i certyfikowany na całym świecie przez producentów, sprzedawców detalicznych, firmy świadczące usługi gastronomiczne. Standard został opracowany w celu określenia kryteriów bezpieczeństwa żywności, jakości i funkcjonowania wymaganych w organizacjach produkujących żywność w celu wypełnienia zobowiązań w zakresie zgodności prawnej i ochrony zdrowia konsumenta. Format i treść Standardu ma na celu umożliwienie oceny firmy, systemów operacyjnych i procedur przez kompetentną stronę trzecią - jednostkę certyfikującą - zgodnie z wymaganiami protokołu Standardu.

Standard globalny BRC dla żywności jest obecnie certyfikowany w ponad 20.400 firmach w ponad 130 krajach i od momentu wprowadzenia w 1998 r. odnotowuje stały wzrost.

GFSI,  poza BRC Global Standard for Food Safety Issue 7, uznało również takie standardy jak BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials, Agents and Brokers oraz Storage and Distribution.

Standard BRC Agents and Brokers jest jedynym w swojej dziedzinie standardem uznanym dotychczas jako zgodny z Guidance Document V 7.1. Tak więc pośrednicy, agenci, brokerzy i usługodawcy, którzy uczestniczą w pośrednictwie w sprzedaży i handlu legalnymi produktami żywnościowymi mogą obecnie wykazać, że certyfikacja wymagań standardu BRC Agents and Brokers potwierdza spełnienie najbardziej surowych wymagań GFSI. Standard zyskuje obecnie bardzo na znaczeniu, szczególnie w świetle najnowszych wyzwań w skali światowej w zakresie produkcji żywności dotyczących jej zafałszowań.

System certyfikacji BRC Global Standards oferuje kompleksowe wsparcie, aby pomóc nowym i certyfikowanym firmom osiągnąć i utrzymać swoje cele w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności.

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.brcglobalstandards.com

Autor:Magdalena Ledwoń
Magdalena Ledwoń
BRC Approved Training Partner
Lead Auditor
mobil: +48 501 33 86 68
e-mail: magda@ledwon.pl
web: brc.ledwon.pl
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.