Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
7 czerwca obchodziliśmy Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności ustanowiony przez FAO/WHO. W ramach obchodów tego dnia, z inicjatywy FoodFakty przez cały tydzień od 7 do 11 czerwca odbywał się FoodFakty Safety Week. Codex Alimentarius po raz kolejny dostrzegł i docenił nasze zaangażowanie w upowszechnianie „Kultury Bezpieczeństwa Żywności” wśród profesjonalistów z branży spożywczej w Polsce.
W organizację FoodFakty Safety Week wspólnie z nami zaangażowało się wiele organizacji i instytucji: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Politechnika Gdańska, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, Centrum Edukacji Żywieniowej, Punkt Kontaktowy Kodeksu FAO/WHO dla Polski, Polski Komitet Normalizacyjny oraz firm: TÜV SÜD, Tetra Pak, bioMerieux, Sealed Air, CID LINES, Chr. Hansen, Argenta, Bureau Veritas, BSI, IDEXX, FENIX Systems, Intertek, LECO, PRS, Santander, Too Good To Go, J.S. Hamilton, a także Carlsberg, Coca Cola i Jeromino Martins.
Wszystkim raz jeszcze serdecznie dziękujemy!
Podczas 5 dni eFORUM prelekcje miało 35 ekspertów, a program podzielony był tematycznie na:
Na wszytskich wydarzeniach FoodFakty odnotowaliśmy łącznie blisko 2500 rejestracji. Dziękujemy za bardzo wysokie oceny programu merytorycznego wydarzenia oraz przygotowania i doboru prelegentów. Było to największe wydarzenie związane z bezpieczeństwem żywności w Polsce!
Wszystkich z Państwa, którzy nie mieli możliwości uczestniczyć w FoodFakty Safety Week chcielibyśmy poinformować, że nagrania z każdego dnia będą niebawem dostępne w Strefie Managera FoodFakty.
Przeczytaj także
Z okazji obchodów Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności dla uczestników FoodFakty Safety Week wraz z Partnerami zorganizowaliśmy niespodziankę w formie Loterii.
RASFF w postaci ogólnodostępnej dostarcza Państwu ogromną ilość danych i to za darmo, jednak bez ich analizy, agregacji i systematycznego zestawienia pozostają one nadal tylko i wyłącznie danymi. Bez wielogodzinnego nakładu pracy trudno uzyskać pełną wartość z korzystania z RASFF.
FoodFakty Safety Week Wydarzenie w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności FAO WHO
5 dni spotkań eForum, 15 bloków tematycznych, 35 doniesień ekspertów