Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Filtr Fuente II został opracowany jako filtr końcowy do wody butelkowanej. Zapewnia on niezawodnie stabilny produkt, w przypadku zastosowania bezpośrednio przed butelkowaniem.
Wkład zbudowany jest z dwóch warstw hydrofilowej membrany Supor® z polietersulfonu (PES). Konfiguracja z pojedynczo otwartym końcem (SOE) zaprojektowana została tak, aby wkład pasował do obudów sanitarnych, w celu zapewnienia skutecznej stabilizacji mikrobiologicznej i integralności zespołu.
Wkłady filtracyjne Fuente II są przystosowane do ekspozycji na powtarzające się cykle sanityzacji zimną wodą z chemikaliami, gorącą wodą oraz parą in situ, zapewniając dłuższą żywotność.
Właściwości
Jakość
- Wkłady produkowane w kontrolowanym środowisku
- Produkowane zgodnie z System Zarządzania Jakością ISO 9001:2015
Zgodność z wymaganiami dotyczącymi kontaktu z żywnością
Prosimy o zapoznanie się ze stroną internetową Pall www.pall.com/foodandbev w celu uzyskania Deklaracji Zgodności z określonymi przepisami krajowymi ustawodawstwa i/lub regionalnych wymogów regulacyjnych dotyczących stosowania w kontakcie z żywnością.
Spadek ciśnienia w zależności od natężenia przepływu cieczy
15 litrów na minutę @ 100 mbar
Typowe początkowa różnica ciśnień czystego wkładu (ΔP) na wkład 250 mm (10") dla wody w temperaturze 20 °C; lepkość 1 centypoise. Dla konfiguracji 508, 762 mm i 1016 mm należy podzielić ciśnienie różnicowe przez 2, 3, i 4 odpowiednio.
Sanityzacja, sterylizacja i czyszczenie*
Para wodna – temp 125°C – 40h / 120 x 20 minutowe cykle
Gorąca woda – 85°C – 100h / 300 x 20 minutowe cykle
Produkty na bazie kwasu nadoctowego (325 ppm PAA i 1275 ppm nadtlenku wodoru) – temp. otoczenia, 400h
*Kwas azotowy (0,5%) – temp. otoczenia, 100h
*kwas fosforowy (0,5%) – temp. otoczenia, 100h
Zmierzone w warunkach testu laboratoryjnego. Rzeczywisty czas łączny zależy od warunków procesu. W przypadku zastosowań wymagających sterylizacji lub sanityzacji Pall zaleca stosowanie adapterów Code 7 w celu zapewnienia szczelności filtra po schłodzeniu. Przed użyciem wkłady powinny być schłodzone do temperatury roboczej systemu. Skontaktuj się z firmą Pall w celu uzyskania informacji o zalecanych procedurach.
© Copyright 2020, Pall Corporation. Pall, Ultipleat i Supor są znakami towarowymi Pall Corporation.
® Wskazuje na znak towarowy zarejestrowany w USA. Filtracja. Separacja. Solution.SM jest znakiem usługowym firmy Pall Corporation.
Słowa kluczowe: Fuente II, filtracja, filtr do wody
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: