Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Fuente II - Wkłady filtracyjne do końcowej filtracji wody

Filtr Fuente II został opracowany jako filtr końcowy do wody butelkowanej. Zapewnia on niezawodnie stabilny produkt, w przypadku zastosowania bezpośrednio przed butelkowaniem.

Wkład zbudowany jest z dwóch warstw hydrofilowej membrany Supor® z polietersulfonu (PES). Konfiguracja z pojedynczo otwartym końcem (SOE) zaprojektowana została tak, aby wkład pasował do obudów sanitarnych, w celu zapewnienia skutecznej stabilizacji mikrobiologicznej i integralności zespołu.

Wkłady filtracyjne Fuente II są przystosowane do ekspozycji na powtarzające się cykle sanityzacji zimną wodą z chemikaliami, gorącą wodą oraz parą in situ, zapewniając dłuższą żywotność.

 

Właściwości

  • Każdy element 10" posiada efektywną powierzchnię filtracji 1m2
  • Wkłady odporne na liczne cykle sanityzacji
    • Niezawodność procesu
    • Ekonomiczna eksploatacja
    • Stała jakość filtratu
  • Hydrofilowe medium PES
    • Stabilizacja mikrobiologiczna wody butelkowanej
    • Łatwość zwilżania i wykonania testu integralności
  • Konstrukcja filtra Ultipleat i wbudowana warstwa filtracji wstępnej
    • Wysokie natężenie przepływu na moduł
    • Ulepszone usuwanie koloidów - ochrona końcowej membrany przed koloidami
    • Dłuższa żywotność filtra
    • Niskie koszty eksploatacji
  • Każdy moduł oznaczony indywidualnym numerem serii – pełna identyfikowalność
  • Różne opcje adapterów - łatwa instalacja w obudowach sanitarnych

 

Jakość

- Wkłady produkowane w kontrolowanym środowisku

- Produkowane zgodnie z System Zarządzania Jakością ISO 9001:2015

 

Zgodność z wymaganiami dotyczącymi kontaktu z żywnością

Prosimy o zapoznanie się ze stroną internetową Pall www.pall.com/foodandbev w celu uzyskania Deklaracji Zgodności z określonymi przepisami krajowymi ustawodawstwa i/lub regionalnych wymogów regulacyjnych dotyczących stosowania w kontakcie z żywnością.

 

Spadek ciśnienia w zależności od natężenia przepływu cieczy

15 litrów na minutę @ 100 mbar

Typowe początkowa różnica ciśnień czystego wkładu (ΔP) na wkład 250 mm (10") dla wody w temperaturze 20 °C; lepkość 1 centypoise. Dla konfiguracji 508, 762 mm i 1016 mm należy podzielić ciśnienie różnicowe przez 2, 3, i 4 odpowiednio.

 

Sanityzacja, sterylizacja i czyszczenie*

Para wodna – temp 125°C – 40h / 120 x 20 minutowe cykle

Gorąca woda – 85°C – 100h / 300 x 20 minutowe cykle

Produkty na bazie kwasu nadoctowego (325 ppm PAA i 1275 ppm nadtlenku wodoru) – temp. otoczenia, 400h

*Kwas azotowy (0,5%) – temp. otoczenia, 100h

*kwas fosforowy (0,5%) – temp. otoczenia, 100h

 

Zmierzone w warunkach testu laboratoryjnego. Rzeczywisty czas łączny zależy od warunków procesu. W przypadku zastosowań wymagających sterylizacji lub sanityzacji Pall zaleca stosowanie adapterów Code 7 w celu zapewnienia szczelności filtra po schłodzeniu. Przed użyciem wkłady powinny być schłodzone do temperatury roboczej systemu. Skontaktuj się z firmą Pall w celu uzyskania informacji o zalecanych procedurach.

 

© Copyright 2020, Pall Corporation. Pall, Ultipleat i Supor są znakami towarowymi Pall Corporation.

® Wskazuje na znak towarowy zarejestrowany w USA. Filtracja. Separacja. Solution.SM jest znakiem usługowym firmy Pall Corporation.

Słowa kluczowe: Fuente II, filtracja, filtr do wody

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn