Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Usprawnij analizę patogenów w żywności za pomocą zautomatyzowanej metody Thermo Scientific™ SureTect™

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Zastosowanie Thermo Scientific SureTect Automation Workflow pozwala przenieść analizę patogenów w żywności na jeszcze wyższy poziom. Jest to możliwe dzięki całkowitemu zautomatyzowaniu etapów lizy (izolacji DNA) oraz etapów przygotowania PCR.

Wykorzystanie aparatu CyBio FeliX pozwala na skrócenie czasu potrzebnego do wykonania czynności manualnych, jednocześnie zwiększając dokładność i powtarzalność wyników.

Zautomatyzowana procedura jest w pełni zwalidowana przez AFNOR i AOAC dla wszystkich testów SureTect. Elastyczne oprogramowanie, przyjazny dla użytkownika interfejs i łatwa konfiguracja zapewniają maksymalną wydajność, a kompaktowa konstrukcja pozwala zaoszczędzić miejsce w laboratorium.

Korzyści:

 - Oszczędność czasu:

  • w pełni zautomatyzowany etap lizy oraz przygotowania PCR
  • szybka, 5-minutowa konfiguracja urządzenia i odczynników

- Intuicyjne oprogramowanie:

  • wstępnie zaprogramowane przebiegi analiz umożliwiające szybką konfigurację
  • przyjazny dla użytkownika interfejs, niewymagający specjalistycznego szkolenia

- Elastyczność:

  • możliwość jednoczesnego oznaczania do 6 różnych rodzajów patogenów i do 96 próbek
  • wbudowany blok grzewczy oraz chłodzący
  • możliwość wyboru pomiędzy głowicą 8-kanałową CHOICE oraz Head R 96 do jednoczesnego pipetowania 96 próbek
  • kompaktowe wymiary: 650x450x700mm, 58 kg

- Dokładność i identyfikowalność:

  • wprowadzanie próbek do systemu za pomocą kodów kreskowych zapewnia ich pełną identyfikowalność
  • niezwykle precyzyjne pipetowanie
  • godny zaufania i fabrycznie skalibrowany aparat

Wdrożenie zautomatyzowanej metody Thermo Scientific™ SureTect™ w laboratorium mikrobiologicznym pozwala na zwiększenie dokładności analiz, wydajności oraz identyfikowalności próbek, a w konsekwencji usprawnienie metodyki badań bezpieczeństwa żywności.


 TEN ARTYKUŁ JEST CZĘSCIĄ OPRACOWANIA FOODFAKTY NAWIGATORKTÓRY DOSTĘPNY JEST DO POBRANIA ZA DARMO DZIĘKI PARTNEROM MERYTORYCZNYM WARSZTATÓW I FORUM WIEDZY MANAGERSKIEJ FOODFAKTY SCIENCE 4 BUSINESS -  ZAGROŻENIA MIKROBIOLOGICZNE I BIOLOGICZNE ŻYWNOŚCI ORAZ INNE UZUPELNIAJĄCE ZAGADNIENIA (4-5 WRZEŚNIA 2024, ŁÓDŹ) 


 

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Mikrobiologia żywności

Autor: Thermo Fisher Scientific

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.