Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Jak zrozumieć i doskonalić kulturę bezpieczeństwa żywności?

Kultura bezpieczeństwa żywności jest zdefiniowana przez instytucję Global Food Safety Initiative (GFSI) jako „wspólne wartości, przekonania i normy, które wpływają na sposób myślenia i zachowania w zakresie bezpieczeństwa żywności w całej organizacji”. Istnieje wiele elementów, które pomagają w tworzeniu pozytywnej i funkcjonującej kultury, która zapewni bezpieczeństwo żywności.

Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności (FSMS) są stosowane i certyfikowane od dziesięcioleci. Mimo to przemysł spożywczy wciąż cierpi z powodu takich zdarzeń, jak wycofanie produktu, wybuchy zatruć pokarmowych lub zanieczyszczenie alergenem. W każdym incydencie możemy wymienić jeden wspólny czynnik - ludzie oraz ich zachowanie. Kultura organizacji jest determinowana przez zachowanie, które wpływa na „kulturę bezpieczeństwa” - tj. Ich sposób wykonywania czynności określa bezpieczeństwo produkowanej przez nich żywności.

Najwyższe standardy bezpieczeństwa żywności wprowadzają wymóg pomiaru i wdrażania kultury bezpieczeństwa żywności. Kultura ta staje się powszechną niezgodnością w audytach bezpieczeństwa żywności. Firmy spożywcze starają się zrozumieć, jak mierzyć i ulepszać sposoby produkcji, a także szukają porad i wskazówek jak robić to lepiej.

Ten kurs umożliwi Ci zaplanowanie procesu identyfikacji, pomiaru i poprawy kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji. Dowiesz się, czym jest kultura i jak wdrożyć plany jej poprawy, nakładając je na FSMS, aby uzyskać najlepsze wyniki.

Kurs został opracowany przez BSI we współpracy z ekspertem od kultury żywności Lonem Jespersenem. Lone przewodniczy technicznej grupie roboczej GFSI ds. Kultury bezpieczeństwa żywności i ma 15-letnie doświadczenie w tej dziedzinie pracy w przemyśle spożywczym.
Kto jest adresatem szkolenia?
Ten kurs jest przeznaczony dla wszystkich pracowników w firmach produkujących żywność i sprzedawców detalicznych, którzy chcą lepiej zrozumieć koncepcję kultury bezpieczeństwa żywności oraz zwiększyć jej znaczenie w Państwa firmie. Zakres kursu obejmuje zagadnienia przydatne dla najwyższego kierownictwa, stanowisk zarządu, techników, działu jakości, HR, osób pracujących na produkcji, stanowisk operacyjnych, marketingu, zaopatrzenia / działu zakupów, dostawców i dystrybutorów.

Uczestnik szkolenia po jego zakończeniu będzie potrafił:

Opisać koncepcję kultury bezpieczeństwa żywności, zachowań przywódczych i poziomów dojrzałości
Ocenić aktualne zachowania organizacji i liderów w zakresie bezpieczeństwa żywności
Ocenić gotowość organizacji do poprawy kultury bezpieczeństwa żywności
Zbudować plan działania w celu poprawy kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji
Wyjaśnić, jak sukcesywnie implementować trwałe ulepszenia poprzez ustalanie celów, wdrażanie i konsekwencje
Wybrać najskuteczniejsze środki dla etapu dojrzałości i sposób, w jaki należy je wdrożyć w system bezpieczeństwa i zarządzania jakością żywności, by utrzymać ciągłe doskonalenie

 

Więcej informacji o szkoleniu znajdziecie po linkiem: https://bit.ly/3dnjAzY

Słowa kluczowe: szkolenia online, bezpieczeństwo żywności, kultura produkcji, kultura bezpieczeństwa żywności, fsms

Autor: Joanna Mazurkiewicz

Joanna  Mazurkiewicz

Absolwentka licznych studiów o profilach od technicznego, pedagogicznego do związanego z zarządzaniem (Inżynieria Chemiczna i Procesowa, Studia Pedagogiczne, Zarządzanie Projektami, Zarządzanie Bezpieczeństwem i Higieną Pracy, Business English i MBA realizowanego w USA). Od początku kariery zawodowej związana z systemami zarządzania, pracując w kilku międzynarodowych koncernach na różnych szczeblach, rozpoczynając od pracy w laboratorium branży FMCG, poprzez budowanie struktur, procesów w systemach zintegrowanych do zarządzania jakością na poziomie globalnym pełniąc funkcję Global Quality Managera.
Ceni bezpośredni kontakt, lubi dzielić się swoimi doświadczeniami, stąd z dużą
pasją realizuje się również w roli szkoleniowca, konsultanta, jak i auditora.

Artykuł_opublikowany_dzięki_firmie

Wybrane produkty / usługi

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.