Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Konferencja "Wprowadzanie do obrotu suplementów diety: ograniczanie ryzyka, jakość i transfer technologii" - 20.02.2018

Kategoria: Biznes

Portal spożywczy foodfakty.pl, jako patron medialny, ma zaszczyt zaprosić na Konferencję "Wprowadzanie do obrotu suplementów diety: ograniczanie ryzyka, jakość i transfer technologii"zorganizowaną przez Europejski Instytut Suplementów Diety i Odżywek, która odbędzie się 20.02.2018 r. w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Konferencja poświęcona będzie tematyce ograniczania ryzyka biznesowego przy wprowadzaniu do obrotu suplementów diety.

Cel konferencji

Głównym celem konferencji jest ocena obecnych zagrożeń dla rozwoju rynku i wskazanie narzędzi ograniczających ryzyko wprowadzania na rynek suplementów, które nie spełniają odpowiednich wymagań prawnych, jakościowych i etycznych.

Prelegenci i Agenda

Prelegentami konferencji będą wybitni specjaliści, naukowcy, badacze i prawnicy. Spotkanie otworzą Profesor dr hab. Mirosław Słowiński (Wydział Nauk o Żywności SGGW) oraz Katarzyna Wójcicka (Prezes Fundacji Europejski Instytut Suplementów i Odżywek). Podczas paneli dyskusyjnych omówimy szanse i wyzwania stojące przed rynkiem suplementów diety a także zagadnienia związane z bezpieczeństwem konsumentów. Paneliści poruszą również tematykę relacji suplementów diety ze zdrowiem. Dodatkowo, zaprezentowane zostaną najnowsze wyniki badań prowadzonych na Wydziale Nauk o Żywności SGGW mogące służyć jako podstawa do transferu technologii oraz projektowania i rozwoju nowych produktów w branży suplementów diety. Agenda konferencji na stronie: http://konferencja.eisd.pl/agenda/ 

Z badań wynika, że prawie połowa Polaków (48 proc.) regularnie stosuje suplementy diety. Do ich zażywania, choćby okazjonalnie, przyznaje się 7 na 10 rodaków. Jednak właściwe odczytywanie informacji przekazywanych przez producenta wciąż nastręcza trudności, a tylko 17 proc. Polaków deklaruje, że decyzję o włączeniu suplementów w dietę konsultuje z lekarzem lub farmaceutą.

Zapraszamy do rejestracji na stronie www.konferencja.eisd.pl. Liczba miejsc ograniczona! 

 

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.