Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z produktu pn. FACKELMANN Szczypce do steku

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono migrację do żywności pierwszorzędowych amin aromatycznych, w badanych próbkach wyrobu do kontaktu z żywnością określonego poniżej. Pierwszorzędowe aminy aromatyczne to substancje szkodliwe dla zdrowia.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: FACKELMANN Szczypce do steku, 29 cm

Numer partii: 40197 - 4

Kod kreskowy: 4008033401975

Producent: Fackelmann GmbH+Co. K.G, Sebastian Fackelmann, str. 6, 91217 Hersbruck, Niemcy

Kraj pochodzenia: Niemcy

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli

Firma Fackelmann Polska Sp. z o.o. poinformowała, że kwestionowany produkt podlega wycofaniu z obrotu handlowego.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów

Nie należy używać produktu wskazanego w komunikacie do kontaktu z żywnością.

Źródło: GIS

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Opakowania Wycofania z rynku

Autor: Główny Inspektorat Sanitarny

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.