Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

New AgVentures CEE Food Innovators Meetup

Kategoria: Biznes

Międzynarodowy Networking: New AgVentures CEE Food Innovators Meetup odbywający się w Warszawie 21 marca 2024 r. oferuje unikalną platformę do nawiązywania międzynarodowych kontaktów, umożliwiając uczestnikom interakcję z kluczowymi liderami i innowatorami z sektora agrifood z Europy Środkowo-Wschodniej.

Premiera Raportu: Uczestnicy konferencji jako pierwsi zapoznają się z raportem EIT Food o stanie FoodTech i AgriTech w Europie Środkowo-Wschodniej, dostarczającym cennych danych i analiz dotyczących najnowszych trendów i innowacji w branży.

Trendy w sektorze: Konferencja oferuje unikalną możliwość zgłębienia kluczowych tematów związanych z rozwojem technologii, zrównoważonym rozwojem oraz potencjałem sztucznej inteligencji w kształtowaniu przyszłości sektora agrifood.

Szacuje się, że do 2030 r. światowy rynek sztucznej inteligencji osiągnie 1,81 biliona dolarów[1]. Ten imponujący wzrost podkreśla kluczową rolę, jaką AI może odegrać w transformacji sektora agrifood, od optymalizacji łańcuchów dostaw po rozwój precyzyjnych technik rolnictwa. Konferencja NewAgVentures CEE Food Innovators Meetup, która odbędzie się 21 marca 2024 r. w Warszawie stanowi wspaniałą okazję dla wszystkich zainteresowanych temat najnowszych trendów i innowacji w branży rolnospożywczej, w tym wpływu AI na sektor i będzie platformą do wymiany wiedzy i doświadczeń przez panele dyskusyjne i sesje networkingowe.  Wydarzenie podkreśla znaczenie inwestycji w przyszłościowy system agrifood, zdolny sprostać wyzwaniom związanym z bezpieczeństwem żywnościowym na świecie oraz jest miejscem, gdzie inwestorzy mogą odkryć startupy stojące na czele technologicznej rewolucji, zapewniając sobie przewagę na tym dynamicznie rozwijającym się rynku. NewAgVentures CEE Food Innovators Meetup jest organizowane przez EIT Food, wspierany przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii, niezależny organ Unii Europejskiej.

Uczestnicy konferencji jako pierwsi uzyskają dostęp do raportu EIT Food o stanie FoodTech&AgriTech w Europie Środkowo-Wschodniej i będą mieli okazję zgłębić kluczowe tematy, takie jak rozwój technologii, innowacje w redukcji emisji gazów cieplarnianych w rolnictwie oraz potencjał sztucznej inteligencji w kształtowaniu przyszłości sektora. Na uczestników czekają 3 panele dyskusyjne i 4 prezentacje innowacyjnych startupów- NapiFeryn BioTech, ÄIO, Fermentful, Rebread, oraz sesje networkingowe. Spotkanie otworzy panel dyskusyjny: Seeding Innovation: Exploring Agrifood Tech Trends in Central-Eastern Europe, w którym Ewa Karólewska z EIT Food, Kamil Gębski z Maspex, Milos Milicsevics z VC Leaders, Alina Dolmate z RTU Science & Innovation Centre i Rostislav Brzobohaty z MEWERY omówią najnowsze trendy.         

„Eksploracja nowych technologii w sektorze agrospożywczym nie tylko definiuje naszą przyszłość, ale jest kluczem do zrównoważonego rozwoju. Dzięki innowacjom mamy realną szansę na przekształcenie wyzwań w możliwości.” – mówi Ewa Karólewska z EIT Food.

O tym, jak to zrobić, porozmawiamy podczas dyskusji: How to Navigate Sustainable Paths to Reduce GHG Emissions in the Agrifood Sector?". Eksperci tacy Paulina Kaczmarek z Danone, Marcin Koziorowski z EcoBean i Petri-Jaana Lahtvee z ÄIO, podzielą się wiedzą na temat strategii zrównoważonego rozwoju i redukcji emisji gazów cieplarnianych, pokazując, jak te inicjatywy wpisują się w szerokie ramy innowacji i zrównoważonego postępu w obliczu globalnych wyzwań ekologicznych.

Podczas New AgVentures to innowatorzy będą na pierwszym planie, a nic nie fascynuje ich obecnie tak, jak sztuczna inteligencja. Panel Transforming the Future: The Role of AI in the Agrifood Sector otworzy wstęp prof. Aleksandry Przegalińskiej z Akademii Leona Koźmińskiego po którym weżmiemy udział w dyskusji Jarosława Sokolnickiego z Microsoft, Kristiny Šermukšnytė-Alešiūnienė z AgriFood Lithuania i Emanueli Matić ze Scoop. Porozmawiamy o tym, ak AI rewolucjonizuje produkcję i łańcuchy dostaw i otwiera nowe możliwości dla branży. Dyskusję modeuje Michał Mądry z Foodtech.ac.

Rejestracja na konferencję jest już otwarta i bezpłatna– nie zwlekaj i zarezerwuj swoje miejsce już dziś, aby stać się częścią tej innowacyjnej społeczności - liczba miejsc jest ograniczona!

Ze względu na międzynarodowy charakter wydarzenia, konferencja będzie prowadzona w języku angielskim. Tych, którzy 21 marca nie mogą być na konferencji w Warszawie zapraszamy do oglądania transmisji na żywo.

Najważniejsze informacje o New AgVentures Meetup:

Kiedy: 21.03.2024

Gdzie: ASP | ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 37/39 | Warszawa https://maps.app.goo.gl/oZvPNpaowScasW8x9

O konferencji: https://www.eitfood.eu/events/newagventures-cee-food-innovators-meetup-in-warsaw

Rejestracja: https://eitfoodhive.eu/events/134527/registration

 

O EIT Food

EIT Food to największa na świecie i najbardziej dynamiczna społeczność zajmująca się innowacjami 
w branży spożywczej. Przyspieszamy innowacje, aby zbudować przyszłościowy system żywnościowy, produkujący zdrową i zrównoważoną żywność dla wszystkich. 

Wspierani przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii (EIT), niezależny organ Unii Europejskiej, inwestujemy w projekty, organizacje i osoby, które podzielają nasze cele dotyczące zdrowego i zrównoważonego systemu żywnościowego. Odblokowujemy potencjał innowacyjny w przedsiębiorstwach i na uniwersytetach oraz tworzymy i skalujemy startupy rolno-spożywcze, aby wprowadzać na rynek nowe technologie i produkty. Wyposażamy przedsiębiorców i specjalistów w umiejętności potrzebne do przekształcenia systemu żywnościowego i umieszczamy konsumentów w centrum naszej pracy, pomagając budować zaufanie poprzez ponowne połączenie ich z pochodzeniem żywności.  

Jesteśmy jedną z dziewięciu innowacyjnych społeczności, utworzonych przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii (EIT), niezależny organ UE, który powstał w 2008 r. w celu pobudzania innowacji i przedsiębiorczości w całej Europie.  

Dowiedz się więcej na: http://www.eitfood.eu lub obserwuj nas w mediach społecznościowych: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube i Instagram.  

Źródła:

[1] 2023, https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/artificial-intelligence-ai-market 

Autor:EIT Food
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.