Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Obecność trzech szczepów Salmonelli w polskich produktach drobiowych

Kategoria: Alerty

W dniu 25.11.2019 zgłoszono obecność trzech groźnych szczepów Salmonelli w schłodzonych filetach i mrożonych kotletach drobiowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: schłodzone filety z piersi kurczaka

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność/25g)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: dystrybucja do pozostalych krajów członkowskich

Podjęte działania: nie podano informacji

Data zgłoszenia: 25.11.2019

Link: RASFF

 

Zgłoszony produkt: mrożone kotlety drobiowe

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Infantis (obecność/25g) and Salmonella enterica ser. Typhimurium (obecność/25g)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Francja

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego

Podjęte działania: ponowna wysyłka

Data zgłoszenia: 25.11.2019

Link: RASFF

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.