Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniu 25.11.2019 zgłoszono obecność trzech groźnych szczepów Salmonelli w schłodzonych filetach i mrożonych kotletach drobiowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Zgłoszony produkt: schłodzone filety z piersi kurczaka
Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność/25g)
Ocena ryzyka: poważne
Kraj zgłaszający: Polska
Kraj pochodzenia: Polska
Status dystrybucji: dystrybucja do pozostalych krajów członkowskich
Podjęte działania: nie podano informacji
Data zgłoszenia: 25.11.2019
Link: RASFF
Zgłoszony produkt: mrożone kotlety drobiowe
Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Infantis (obecność/25g) and Salmonella enterica ser. Typhimurium (obecność/25g)
Ocena ryzyka: poważne
Kraj zgłaszający: Francja
Kraj pochodzenia: Polska
Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego
Podjęte działania: ponowna wysyłka
Data zgłoszenia: 25.11.2019
Link: RASFF