Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Odpowiedzialność prawna producentów i przetwórców żywności - szkolenie

Każdy uczestnik łańcucha produkcji żywności ponosi odpowiedzialność za dany etap produkcji, który znajduje się pod jego kontrolą. Innymi słowy, wszyscy, którzy uczestniczą w produkcji żywności - zarówno jako osoby fizyczne, pracownicy, producenci lub przedsiębiorcy - muszą przestrzegać przepisów prawa żywnościowego, a za niedopełnienie ciążących na nich obowiązków grożą pewne konkretne sankcje. W żywnościowym wyróżnia się 3 podstawowe rodzaje odpowiedzialności:

- karną
- cywilną 
- administracyjną.

Każdy z tych rodzajów odpowiedzialności posiada swoją własną charakterystykę: odnosi się do innych czynów, posiada inny katalog sankcji, czyli „kar”, czy wreszcie dotyczy innych organów i sądów. Co jest charakterystyczne dla każdego z tych rodzajów odpowiedzialności? Gdzie szukać odpowiednich przepisów? Kogo to dotyczy? Jakie są sankcje za nieprzestrzeganie przepisów? Jaką odpowiedzialność ponosi pracodawca/pracownik/przetwórca/producent rolny?

Szkolenie jest realizowanie w programie jakości FoodFakty Akademia Managera

Jeśli chcesz poznać odpowiedzi na powyższe pytania nie czekaj zapisz się na webinar! To ostatnia szansa!

Link do zapisów:

https://foodfakty.pl/szkolenie-odpowiedzialnosc-prawna-producentow-i-przetworcow-zywnosci 

 

Interesuje Cię urzędowa kontrola? Chcesz dowiedzieć się które organy są uprawnione do kontrolowania Twojego przedsiębiorstwa i jaki jest zakres ich kompetencji? Nie czekaj i zapisz się na webinar!

Link do zapisów:

https://foodfakty.pl/szkolenie-urzedowa-kontrola-zywnosci-i-pasz  

Słowa kluczowe: Prawo żywnościowe, odpowiedzialność prawna

Autor: Magdalena Wolska

Magdalena Wolska

Artykuł_opublikowany_dzięki_firmie

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn