Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Płytki 3M™ Petrifilm™

Płytki 3M™ Petrifilm™ to sprawdzone rozwiązanie do przeprowadzenia analiz mikrobiologicznych w sektorze spożywczym. Metoda Petrifilm umożliwia szybkie i dokładne oznaczenie ilościowe drobnoustrojów wskaźnikowych w żywności, zapewniając spójne i wiarygodne wyniki badań.   

Innowacyjność płytek Petrifilm polega m.in. na wyeliminowaniu konieczności przygotowania podłoży agarowych, usprawnieniu przeprowadzenia analiz mikrobiologicznych oraz skróceniu czasu do wydania wyniku. Płytki Petrifilm są gotowe do użycia, zawierają rozpuszczalny w wodzie środek żelujący, ustandaryzowaną mieszaninę substancji odżywczych i chromogennych, które umożliwiają wzrost drobnoustrojów.

Ujednolicony protokół analizy oraz szeroki wybór testowanych parametrów pozwala na szerokie zastosowanie płytek Petrifilm w badaniach laboratoryjnych większości próbek pochodzących z sektora spożywczego.

ELASTYCZNOŚĆ

  • Płytki gotowe do użycia
  • Brak konieczności przygotowania podłoży agarowych
  • 18-miesięczny okres trwałości płytek

WYDAJNOŚĆ

  • Cienka konstrukcja płytek
  • Oszczędność przestrzeni inkubatora
  • Usprawnienie pracy w laboratorium

SZYBKOŚĆ ANALIZ

  • Identyczna procedura dla wszystkich parametrów
  • Krótki czas inkubacji
  • Łatwy odczyt wyniku
  • Prosta interpretacja

MOŻLIWOŚĆ OZNACZENIA:

  • Ogólnej liczby drobnoustrojów tlenowych (AC/RAC)
  • Liczby drożdży i pleśni (YM/RYM)
  • Liczby pałeczek z rodziny Enterobacteriaceae (EB)
  • Liczby pałeczek Escherichia coli (EC/REC)
  • Liczby pałeczek bakterii z grupy coli (CC/RCC)
  • Liczby Staphylococcus aureus (STX)
  • Liczby pałeczek z rodzaju Listeria spp. (EL)
  • Liczby bakterii kwasu mlekowego (LAB)

MIĘDZYNARODOWE I LOKALNE ROZPOZNANIE

  • 15 walidacji NF Validation (AFNOR Certification) zgodnie z ISO 16140
  • 22 walidacje AOAC International
  • liczne uznania lokalnych organizacji rządowych i regulacyjnych

PRZYJAZNE DLA ŚRODOWISKA

  • Zmniejszone zużycie wody i energii
  • Zredukowana emisja gazów cieplarnianych
  • Mniej produkowanych odpadów

Słowa kluczowe: ogólna liczba drobnoustrojów, NPL, E. coli, wskaźniki jakości, gr. coli

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn