Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Autor: Agnieszka Szymecka-Wesołowska
Temat deklarowania pochodzenia środków spożywczych i podstawowego składnika cieszy się ostatnio ogromnym powodzeniem. Przekonałam się o tym także podczas mojego webinara, który odbył się 12 listopada br. i który – ku mojej wielkiej radości – zgromadził blisko 200 osób. Raz jeszcze wszystkim serdecznie dziękuję za udział! A jeśli ktoś nie miał możliwości posłuchania mnie tego dnia, w dowolnej chwili można skorzystać z nagrania, które jest dostępne poniżej:
Pochodzenie środków spożywczych
W trakcie webinara uczestnicy zadawali wiele pytań. Nie miałam możliwości udzielenia odpowiedzi na nie wszystkie bezpośrednio podczas nagrania, ale pomyślałam że mój blog to idealna platforma dla kontynuacji tematu i być może rozwiania przynajmniej części wątpliwości (a z całą pewnością jest ich wiele). Dlatego też, na bazie postawionych pytań, opracowałam taki mini-przewodnik w formie Q&A, którym z wielką przyjemnością się tutaj podzielę.
Na 9 stronach opracowałam listę 24 pytań i odpowiedzi, które najczęściej pojawiają się w kontekście deklarowania pochodzenia środków spożywczych i podstawowego składnika. Lista pytań i odpowiedzi dostępna do pobrania poniżej:
Słowa kluczowe: środki spożywcze, prawo żywnościowe, składniki żywności, kraj pochodzenia, deklaracje na etykiecie, etykietowanie, znakowanie żywności
Materiał udostępniony przez: Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego FoodLaw
Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto