Rejestracja

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

Prawo żywnościowe: Rozporządzenie Komisji UE 2017/1777

Autor: FoodFakty

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Portal spożywczy FoodFakty informuje:

W ostatnim czasie ukazało się Rozporządzenie Komisji UE 2017/1777 z dnia 29 września 2017 r. zmieniające załączniki II, III i IV do rozporządzenia (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości Bacillus amyloliquefaciens szczep FZB24, Bacillus amyloliquefaciens szczep MBI 600, glinowanego węgla aktywnego, dichlorpropu-P, etefonu, etridiazolu, flonikamidu, fluazifopu-P, nadtlenku wodoru, metaldehydu, penkonazolu, spinetoramu, tau-fluwalinatu i Urtica spp. w określonych produktach lub na ich powierzchni.

Pełna treść: Rozporządzenie Komisji UE 2017/1777 z dnia 29 września 2017 r.