Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Portal spożywczy FoodFakty informuje:
W ostatnim czasie ukazało się Rozporządzenie Komisji UE 2017/1777 z dnia 29 września 2017 r. zmieniające załączniki II, III i IV do rozporządzenia (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości Bacillus amyloliquefaciens szczep FZB24, Bacillus amyloliquefaciens szczep MBI 600, glinowanego węgla aktywnego, dichlorpropu-P, etefonu, etridiazolu, flonikamidu, fluazifopu-P, nadtlenku wodoru, metaldehydu, penkonazolu, spinetoramu, tau-fluwalinatu i Urtica spp. w określonych produktach lub na ich powierzchni.
Pełna treść: Rozporządzenie Komisji UE 2017/1777 z dnia 29 września 2017 r.
Przeczytaj także
W dniu 28 sierpnia 2017 r. ukazała się Decyzja Komisji UE w sprawie dokumentu referencyjnego dotyczącego najlepszych praktyk zarządzania środowiskowego, sektorowych wskaźników efektywności środowiskowej oraz kryteriów...
Przedstawiamy Państwu listę nowych regulacji prawnych Komisji UE: ROZPORZĄDZENIA KOMISJI (UE) 2017/1270 oraz 2017/1399, a także DECYZJE WYKONAWCZE KOMISJI (UE) 2017/1281 oraz 2017/1387